Neunesl kritiku? Tom Holland si po zdrcujících recenzích nového seriálu dá rok pauzu

Neunesl kritiku? Tom Holland si po zdrcujících recenzích nového seriálu dá rok pauzu
The Crowded Room | Apple TV+
Ďábel (2020) si sice odnesl převážně pozitivní kritiku, sám Holland nicméně zůstal ve stínu svých hereckých kolegů. Cherry (2021) bylo střelou mimo cíl a nový seriál Přeplněný pokoj (2023), který vznikl pro streamovací službu Apple TV+, má natolik odstrašující reakce (na Rotten Tomatoes svítí 8 %), že mladý herec oznámil roční hereckou pauzu. Důvodem je prý vyčerpanost.
Holland se v rozhovoru pro Extra rozpovídal o tom, že natáčení psychologického seriálu, který má tento pátek premiéru na Apple TV+, ho přiměl k neplánovanému volnu. „Určitě to bylo těžké období. Prozkoumávali jsme určité emoce, které jsem rozhodně nikdy předtím nezažil, a k tomu jsem jako producent musel řešit každodenní problémy, které se objevují při natáčení čehokoli, což přidalo další úroveň tlaku. Líbí se mi, jak se učím nové věci z pozice producenta,“ uvedl Holland.
„Vždy jsem se tak nějak řídil myšlenkou, že tvrdá práce je dobrá práce. Opravdu mě to bavilo, ale na druhou stranu mě ten seriál zlomil. Říkal jsem si, že potřebuju klid. A pak mi došlo: ‚Tohle je můj život.‘ Zmizel jsem. Odjel jsem na týden do Mexika a užíval si na pláži. A teď si dávám rok pauzu, což je důsledek toho, jak náročný ten seriál byl,“ uvedl Holland.
Přeplněný pokoj: trailer | Apple TV+
Desetidílný Přeplněný pokoj je natočený podle knihy Daniela Keyese The Minds of Billy Milligan (u nás vyšla pod názvem 24 osobností Billyho Milligana). Holland v něm hraje Dannyho Sullivana, který je zatčený po účasti na střelbě v New Yorku v roce 1979. Seriál je vyprávěný prostřednictvím série rozhovorů se zvídavou vyšetřovatelkou Ryou Goodwin (Amanda Seyfried) a rozvíjí Dannyho příběh.