„Manželé Stodolovi nejsou true crime, ale romance,“ tvrdí tvůrci. Rádi by natočili pohádku

„Manželé Stodolovi nejsou true crime, ale romance,“ tvrdí tvůrci. Rádi by natočili pohádku
Manželé Stodolovi | CinemArt
Očekávaný snímek Manželé Stodolovi ovšem není jen o sérii děsivých vražd, Petr Hátle se totiž z pozice zkušeného dokumentaristy chtěl zaměřit na zcela jiné aspekty. Místo klasické kriminálky, v níž by po Daně a Jaroslavu Stodolových začali pátrat policisté a dávali dohromady jednotlivé střípky skládačky, se totiž tvůrci rozhodli jít do nitra postav, přiblížit toxicitu vztahu ústřední dvojice a zaměřit se na to, proč dělala to, co dělala. Samotná kauza a vraždy zde byly až v druhém plánu.
Manželé Stodolovi
Manželé Stodolovi
70%
To je ostatně důvod, proč si Jan Hájek myslí, že Manželé Stodolovi nejsou dalším příspěvkem do aktuálně oblíbeného žánru true crime, samotný zločin zde totiž není hlavním tématem. „Já si uvědomil, že jsem o tom vlastně začal mluvit jako o true crimu, ale my právě nemáme true crime. My máme romanci o ženě a muži a v tom je právě pro mě ten film výjimečný,“ říká Hájek v rozhovoru.
Během vydatného rozhovoru pak samozřejmě přišla řeč na to, v čem Hájka role Jaroslava Stodoly lákala a v čem mu přišla výrazná a lákavá. Přiznává, že na jednu stranu jde o roli znepokojující a chápe lidi, kteří se kvůli tématu na film úplně nehrnou, ale zároveň ho tato herecká výzva velmi zaujala. „Vás na tom něco přitahuje, ale zároveň to nechcete. A to je zajímavý,“ říká Hájek.
Manželé Stodolovi nejsou True Crime říká Petr Hátle a Jan Hájek | Kinobox
Na otázku, zda má raději záporné role, pak s nadsázkou prohlásil, že teď by rozhodně neodmítl nějakou pohádku a rád by si zahrál třeba mlynáře. A ani Petr Hátle by se pohádkovému světu nebránil. „Já bych rád natočil nějakou štědrovečerní pohádku,“ řekl režisér s humorem a dodal, že má tento žánr také rád. Poté ale upřesnil, že žádnou pohádku aktuálně neplánuje a rozhodně se nic podobného ani nerýsuje; coby fanouška jednoduchých pohádkových příběhů by ho ale minimálně nabídka jistě potěšila.
Dále se v rozhovoru režisér i herec rozpovídali o natáčení Manželů Stodolových, popularitě žánru true crime či otázce toho, do jaké míry je dobré o vrazích a podobných osobnostech natáčet filmy a seriály. Rozhovor toho ale samozřejmě nabízí ještě mnohem víc.
Viděli jste film Manželé Stodolovi? Tak ho nezapomeňte ohodnotit na Kinoboxu.
Rozhovor si můžete pustit ve formě Kinobox podcastu také na Spotify.