Retro recenze: Bláznivá, zatracená láska - Ryan Gosling učí Steva Carella, jak se správně balí ženské

Retro recenze: Bláznivá, zatracená láska - Ryan Gosling učí Steva Carella, jak se správně balí ženské
Bláznivá, zatracená láska | Warner Bros.
Julianne Moore, Steve Carell
| Warner Bros.
Steve to akceptuje a okamžitě vyklízí bojiště, společný dům a společného syna. V baru se náhodou setkává se superšvihákem Ryanem Goslingem, kterému se ho zželí a chce ho naučit, jak se správně balí ženské. Což není snadné, protože Carell kromě Mooreové nikdy v životě žádnou ženskou neměl.
To ale není zdaleka všechno. Zamilovaný je totiž i Carellův syn, jeho babysitterka a pak se zamiluje i Gosling. A to ještě pořád není všechno a různě zajímavě se to prokombinuje...

Trailer:

Film je překombinovanější než by se zdálo z traileru, ale zase ne tak překombinovaný, abychom ztráceli v postavách přehled. Probíhá v něm asi tak dvě a půl romance současně a většina toho, co se děje, je chytrá, vtipná a plná svěžích hlášek.
Ryan Gosling
| Warner Bros.
Bohužel, tvůrci se z nějakého důvodu rozhodli, že když se divák první hodinu filmu dobře baví, musí ten film být dvouhodinový, ke konci hrozně natahovaný a zakončený tou nejstandardnější happyromantickou univerzální všepointou (včetně improvizovaného romantického proslovu před náhodně shromážděnou celou školou). Je to v tomto případě fakt škoda, protože všechny postavy mi od začátku byly vrcholně sympatické, včetně např. Kevina Bacona, jehož záletník by v běžnější komedii byl jen jakási rekvizita,sloužící jako prostředek k odtržení Mooreové od Carella. Ne tak zde. Zde je to v podstatě hodný člověk, kterému nemůžeme jen tak upřít právo na životního partnera.
Prostě, v Bláznivé, zatracené lásce najdeme mnoho dobrého. Jako třeba v dortu. Ale ten dort je pro jednoho člověka trochu moc velký a úplně vevnitř trochu připálený.
Hodnocení: 70%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE