Recenze: Nějak se to komplikuje

Recenze: Nějak se to komplikuje
recenze-nejak-se-to-komplikuje-1
Následně se z toho stane regulérní zahýbačka - Jake je své ženě nevěrný se svou bývalou ženou, zatímco Jane si není jistá, jestli neměla před svým bývalým dát raději přednost sympatickému architektovi (Steve Martin).
 
Nejnovější film romantické profesionálky Nancy Meyersové začíná velmi slibně. Především proto, že tři hlavní představitelé jsou dobře vybraní a výborně hrají. I scénář je poměrně osvěžující - jak samotnou zápletkou, tak skutečností, že humor není ani tak v tom, co humorného se hrdinům děje, jako spíše ve skutečnosti, že mají smysl pro suchý humor a dokážou se na události, které se jim dějí (ne zrovna vtipné události), dívat s humorem.
 
Film se odehrává v podobném vesmíru jako Sex ve městě (všichni jsou nechutně bohatí a jejich problémy spočívají pouze v tom, s kým mají chodit), ale hrdinové Nějak se to komplikuje jsou na rozdíl od těch čtyř mutantek veskrze sympatičtí (i když jsou tak trochu hajzlové / děvky).
 
recenze-nejak-se-to-komplikuje-2
Hodnocení: 70%
Více informací naleznete na kartě filmu.
Převzato z filmového blogu Františka Fuky FFFILM.fuxoft.cz . FFFilm, jehož autorem je František Fuka , podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezasahujte do díla 3.0 Česko .
Nakonec se bohužel ukáže, že Meyersová opět film zbytečně natahuje - má dvě hodiny a například z 15 posledních minut pro mě bylo 13 z nich zhola zbytečných, až kontraproduktivních.
 
Nějak se to komplikujeje lepší film než Prázdniny a Lepší pozdě nežli později, ale ne tak dobrý jako Po čem ženy touží nebo Past na rodiče (která byla úplně nejlepší, protože jsou v ní dvě Lindsay Lohanové současně a ani z nich jedna není na drogách!).
 
P.S: Alec Baldwin a Steve Martin (oba zkušení harcovníci ze Saturday Night Live) budou společně uvádět letošní Oscary.