Jason Bourne se vrací do těch nejpovolanějších rukou

Jason Bourne se vrací do těch nejpovolanějších rukou
| Universal Pictures
Čtyřka s názvem Bourneův odkaz rozhodně nedopadla nijak tragicky, ale je zkrátka divné, pokud máte v názvu filmu jméno hrdiny předchozích dílů a on se ani minutu na plátně nemihne. Nemluvě o tom, že měl Greengrass naprosto nepřekonatelný režijní rukopis a jakkoli se Gilroy s Odkazem snažil, bylo nad slunce jasnější, že psaní scénářů mu jde přeci jen lépe než režie.
Klíčové jsou samozřejmě tržby a tady skončil Bourneův odkaz na hraně úspěchu. Studio to nicméně nechtělo se značkou vzdát a proto před nějakou dobou ohlásilo práce na pátém dílu, v němž by byl znovu v hlavní roli Renner a aby šlo tentokrát o skutečnou pecku, k režii byl přizván Justin Lin (série Rychle a zběsile). Nyní se situace mění a to poměrně zásadně.
jason-bourne-se-vraci-do-tech-nejpovolanejsich-rukou
Matt Damon i Paul Greengrass se k sérii vrací! Není jasné, proč pánové změnili postoj, ale dost možná už si stihli dostatečně odpočinout a mají energii na další akční dobrodružství (od trojky přeci jen uteklo již 7 let). Hlavní otázkou každopádně je, co jejich návrat znamená pro pokračování s Rennerem, jehož premiéra byla původně ohlášena na 16. července 2016. Právě tohle datum totiž nově připadlo Damonovi/Greengraasovi.
Nejzajímavější se jeví varianta, že si v Universal Pictures (po vzoru úspěšného Marvelu) budou hýčkat více hrdinů najednou a jejich sólovky čas od času protnou v nějaké epičtější týmovce. Renner a Damon společně nakopávající zadky vládním agentům? To rozhodně není špatná představa.