Když netvor zavolá, přijde Liam Neeson i Sigourney Weaver

Když netvor zavolá, přijde Liam Neeson i Sigourney Weaver
Kdo ovšem očekává nějakou barevnou fantasy, bude zklamán. Volání netvora (v originále A Monster Calls) je velmi temným dramatickým příběhem plným drsné reality kolem nás. Možná i proto se režisérovi podařilo získat velmi zajímavé herecké obsazení. V jednotlivých rolích se představí Liam Neeson, Felicity Jones, Sigourney Weaver a Toby Kebbell. Autorem scénáře je sám Patrick Ness a premiéra snímku je očekávána na říjen roku 2015.
kdyz-netvor-zavola-prijde-liam-neeson-i-sigourney-weaver
Kniha vyšla i u nás a zde je oficiální anotace:
Příběh o velké odvaze malého kluka, který se postavil svému strachu. Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. A překvapivě si chce... povídat! Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se na první pohled zdají. A že naším největším nepřítelem je náš vlastní strach. Netvor chlapce ponouká, aby povyprávěl čtvrtý, poslední, příběh sám. Vlastně po něm chce tu vůbec nejtěžší věc – podívat se děsivé pravdě do očí. Dokáže to Conor?
kdyz-netvor-zavola-prijde-liam-neeson-i-sigourney-weaver-1
Zajímavostí je, že kniha je doprovázena mimořádnými ilustracemi (i ty získaly cenu), které ponurý děj knihy velmi významně doplňují. Pro filmaře by to tedy mohla být výzva i z hlediska výpravy a grafického zpracování snímku.