Hříšníci nebudou mít klid: Blíží se Saw 8. Vrátí se i vraždící guru Jigsaw?

Hříšníci nebudou mít klid: Blíží se Saw 8. Vrátí se i vraždící guru Jigsaw?
Saw | Lions Gate Films Inc.
Saw 3D
Série Saw si poměrně komplikovanou strukturou, která počítá s tím, že si divák vždy po roce bude pamatovat, co se jak dělo a proč, znepřátelila hodně kritiků. V televizi by ten koncept s týdenní pauzou fungoval bez problémů, v kině šlo tak trochu o hru pro zvané (a kdo neměl potřebu se orientovat, tomu zbyla "jen" krvavá jatka). Osobně vnímám Saw jako jednu z nejpodceňovanějších sérií. Její koncept byl drzý, občas nečekaně promakaný a jakkoli byly jednotlivé díly a scenáristické kličky nevyvážené, výsledek rozhodně stojí za pozornost. Uvadající zájem (z žádného fenoménu se nedá těžit věčně) studio nakonec přinutil k tomu, že místo několika dalších pokračování oznámilo velké finále sedmým dílem.
I to nezabránilo slabším tržbám. Zatímco předchozí díly bez problémů překročily na domácích tržbách sto milionů, sedmička Saw 3D to dotáhla na pouhých 45. Vypadalo to na definitivní konec. Jenže stála jen dvacku a celosvětově dokázala ve výsledku vydělat 136 milionů dolarů. Dalo se proto čekat, že optimismus studia o uzavřené sérii dlouho nevydrží. A je to tu.
Tobin Bell
Saw V | Lionsgate
Další díl byl oficiálně oznámen, přičemž překvapivě nepůjde o restart, ale bude se přímo navazovat. Znamená to i návrat charismatického Jigsawa? Ten sice dávno zemřel (tuším, že ve třetím, nebo čtvrtém dílu), to nicméně tvůrcům nikdy nebránilo v tom, aby ho formou flashbacků vrátili do hry. Osobně bych se za jeho návrat loboval, neboť právě chraptící Tobin Bell do velké míry sérii "udělal" a pozdější díly značně postrádaly jeho charisma.
Obrázek článku
Víte že...
... v sousedním Německu vyšla moc pěkná limitovaná edice se všemi díly?