Jackie Chan se vrací ke svým kořenům: První fotky z natáčení Police story 2013

Jackie Chan se vrací ke svým kořenům: První fotky z natáčení Police story 2013
jackie-chan-se-vraci-ke-svym-korenum-prvni-fotky-z-nataceni-police-story-2013
Většina diváků zná původní trilogii, jíž natočil Jackie v domovském Hong Kongu. Na čtyřku přišla řec v polovině devadesátých let, kdy se Jackie pokoušel prosadit v Hollywoodu. Z toho důvodu vznikla jako koprodukční snímek HK a USA a přestože navazuje na původní trilogii, má výrazně "bondovštější" nádech a v mnoha zemích (včetně té naší) vyšla pod nicneříkajícím názvem První rána (1996). Studio zřejmě nechtělo odkazovat na sérii, kterou tehdy mimo Asii znali jen nejprotřelejší vymetači videopůjčoven a tak měl snímek plný název Police Story 4: First Strike pouze v Hong Kongu.
Svého času byl samostatný název možná logický, do budoucna tím ale čtyřce udělal medvědí službu, neboť většina diváků dnes ani netuší, že První rána k sérii Police story patří (zlé jazyky nicméně dodávají, že je to spíš dobře). Aby byl chaos pořádný, existuje s Jackiem ještě film New Police Story (2004), který navzdory svému lákavě vypadajícímu názvu nemá se sérii nic společného. Respektive je to ještě trochu složitější - prameny se rozchází. Některé tvrdí, že je snímek rebootem původní série, jiné, že pouze využívá slavný název pro snažší prodej ve světě. Faktem je, že má film (oproti svým předchůdcům) temnější atmosféru a hrdina hraný Jackiem nese jiné jméno.
Jackie Chan
Jackie se nám pro svůj velký návrat nechal pořádně ošmikat
Takže si to zrekapitulujeme. Diváci měli možnost vidět čtyři oficiální díly Police Story - první tři klasicky očíslované, čtyřku pod názvem První rána. A nyní přichází další díl, zatím nesoucí název Police Story 2013 (2013). Podle dostupných informací v něm bude méně humoru, akce nabídne více přestřelek, než osobních soubojů (inu, i Jackie nám stárne) a zápletka se zaměří na osvobození Jackieho dcery, kterou unese místní gang.
Snímek aktuálně prochází post-produkcí a jeho název se možná ještě změní. V galerii článku najdete sérii fotek z natáčení a první oficiální plakát.
Víte že...
... během natáčení prvního dílu Police Story (1985) si Jackie popálil ruce, musel být hospitalizován, protože po průletu skleněnou tabulí přestal dýchat, byl ošklivě říznut na zátylku a málem si zlomil dva obratle? Aby toho nebylo málo, také si vykloubil pánev, což bylo do té považováno za nemožné.