Bláznivá dovolená se vrací: Seznamte se s mladšími Griswoldovými

Bláznivá dovolená se vrací: Seznamte se s mladšími Griswoldovými
| Warner Bros.
Nový snímek nebude restart, přesto nabídne omlazené tváře. Ústřední postavou totiž bude syn Rusty, jehož si v původní sérii střihlo hned několik herců. V novém filmu dostane tvář Eda Helmse, což je „ten smolař, co mu v Pařbách vyrazili zub a dali tetování na ksicht“. Jeho manželku si zahraje zkušená komediální harcovnice Christina Applegate, kterou si diváci spojí hlavně s rolí Kelly Bundové ze sitcomu Ženatý se závazky (1987). Podle nepotvrzených zpráv se můžeme těšit i na návrat Chevyho Chase a Beverly D’Angelo, tedy starších Griswoldových. Fanoušci by něco takového nepochybně ocenili (dvakrát tolik, jestli se tatínek znovu postará o nějaký ten trapas), pokud k tomu ale dojde, půjde nepochybně o velmi malé výstupy.
blazniva-dovolena-se-vraci-seznamte-se-s-mladsimi-griswoldovymi
Novou Dovolenou (v originále Vacation) režíruje dvojice John Francis Daley/Jonathan Goldstein, která napsala obstojnou komedii Šéfové na zabití (2011). Pod jejich vedením by tak, když už nic, nemusel být výlet Griswolda jr. aspoň nuda. Je jen otázkou, jestli je vůbec nutné podobný koncept „vyrazíme na dovču a co může, to se pokazí“ navlékat na nějakou starší úspěšnou sérii. Od první dovolené téhle rodinky už přeci jen uteklo celých 30 let.
Víte že...
... série Bláznivá dovolená nejsou jen čtyři celovečerní filmy? Vánoční prázdniny se dočkaly televizního pokračování, rodinka si odskočila v kraťasu do jednoho hotelu a také do jedné vánoční reklamy (obě videa najdete zde).