42. týden-kinopremiéry: Asterix v Británii, holky na tahu a Mélièse na Měsíci

42. týden-kinopremiéry: Asterix v Británii, holky na tahu a Mélièse na Měsíci
Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva ještě využíval herců z masa a kostí.
Přicházejí již počtvrté, aby bavili malé i velké, hlavně ale ty, co nemají o původním komiksu nejmenší potuchy. Nedá se svítit, snímek Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva (2012) se nepovedl. A 3D formát to nezachrání. Astérix již potřetí změnil tvář hereckého představitele a Galové se přestěhovali do Británie. Ještě že ten Gérard Depardieu v roli Obélixe zůstává. Snímek je plný nudy, nelogičností a neskutečně se vleče. Nic pro fanoušky komiksové předlohy. Asterixe a Obelixe ve službách jejího veličenstva hodnotíme 40%, recenze si můžete přečíst zde.
Lizzy Caplan, Isla Fisher, Kirsten Dunst
A teď tu máme něco pro pařmenky v sukních (nebo kalhotech). Holky na tahu (2012) jsou komedií o skupince kamarádek, které nemohou uvěřit tomu, že se vdává zrovna Becky. Proč? Becky má pár desítek kil navíc. A fakt, že našla toho pravého, nedokáží její krásné, leč osamělé kamarádky zkousnout. Becky děvčata vezme za své družičky. Holky ale nenapadne nic lepšího než se v předvečer svatby pořádně odvázat. Ženská závist dokáže rozpoutat opravdové peklo. Běžte se o tom přesvědčit. A nebo raději ne. Holky na tahu nedělají něžnějšímu pohlaví dobrou reklamu. O komedii nemůže být moc řeč, jako sonda do ženských duší je snímek ale příliš prvoplánový. Holkám na tahu dáváme 50%, recenze snímku si můžete přečíst zde.
Cesta na Měsíc
Cesta na Měsíc
Co nesvedly dvě filmové novinky hravě vynahradí jedna klasika stará přes sto let. Vydat se totiž můžete na restaurovanou Cestu na Měsíc (1902) filmového kouzelníka Georgese Mélièse. A protože jde o snímek krátkometrážní, je k němu připojen dokument Podivuhodná cesta (2011). V tom se dozvíte vše podstatné o kultovním filmu a autoru samotném. Tak hurá do filmového pravěku! Bude to neopakovatelné dobrodružství. Dáváme mu 90%. Recenze si můžete přečíst zde.
Katie Featherston, Sprague Grayden
Do kin dále míří již čtvrtý díl duchařské série Paranormal Activity (2012). V hlavních rolích opět účinkují "skryté" kamery a scény, při nichž tuhne krev v žilách. Na celém paranormálním fenoménu je ovšem nejpůsobivější fakt, kolik tahle legrace za pár korun dokázala vydělat. Tak kolika dílů se ještě dočkáme?
Jiří Vyorálek, Matěj Hádek
| Jaroslav Sedláček
Na konec jsme si nechali Posla (2012), kterého režíroval Vladimír Michálek. Snímek měl být původně "jen" televizním projektem, ale dnes vstupuje na plátna kin. Zaslouží si to? Přesvědčte se sami, my jsme tohle městem tepající drama neviděli. Recenze si nicméně můžete přečíst zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.