Tržby v českých kinech: Zrzavá lučištnice přestřílela Svatou čtveřici

Tržby v českých kinech: Zrzavá lučištnice přestřílela Svatou čtveřici
Jiří Langmajer | BontonFilm
Děti a omladina se o víkendu vrátili z prázdnin, což zahrálo do karet hned několika filmům. Zrzavá skotská lučištnice Rebelka (2012) si po týdenní pauze opět vystřílela zlato, respektive 3.3 miliony korun na tržbách a 24 tisíc diváků. Zábavný snímek studií Disney a Pixar sice není tak geniálním filmem, ale kdo má rád dobrou animaci, příběh s morálním vyzněním a solidními vtipy, ten si Rebelku nenechá ujít. Kdo si zamiloval "princeznovskou" pohádku s písničkami Na vlásku (2010), nešlápne vedle.
Jiří Langmajer
Jiří Langmajer | BontonFilm
Druhá o víkendu skončila Svatá čtveřice (2012), lechtivá komedie Jana Hřebejka. 3 miliony na tržbách znamenají oproti předchozímu víkendu pokles o rovný milion. Snímek, který proti přesvědčení zas až tolik neděsí zrzavým knírkem Jiřího Langmajera, shlédlo o víkendu téměř 22 tisíc lidí. Herci jsou tu totiž tím nejlepším, co se dá na scenáristicky prázdném snímku ocenit. Hřebejkovi by z toho mohlo zůstat pořádné stigma.
Ryan Guzman
Na scénáři nestojí ani třetí snímek žebříčku, novinka minulého týdne Let´s Dance: Revolution (2012). Snímku plnému neotřelých tanečních kreací, úderné hudby a mladých herců opět přispěli do pokladničky hlavně školáci, navrátivší se do měst. 2.7 milionů na tržbách a návštěvnost téměř 17.5 tisíc diváků, to jsou na žánr "hudebního teenage filmu" v českém prostředí solidní čísla.
Doba ledová 4: Země v pohybu
Doba ledová 4: Země v pohybu | BontonFilm
Celých deset týdnů se na předních příčkách žebříčku drží Doba ledová 4: Země v pohybu (2012). Aktuálně je animovaná komedie na čtvrtém místě, což tvůrcům vyneslo 2.4 miliony korun při návštěvnosti necelých 18 tisíc diváků. Snímek tedy ve zdraví "přežil" okurkové léto a díky návratu dětí do škol může pomýšlet na další úspěchy, třeba na metu sledovanosti 600 tisíc diváků.
Mark Wahlberg
Méďa | Universal Pictures
Ještě (nebo už jen?) pátý snímek Top20 tuzemských kin vydělal přes 1 milion korun. Je jím komedie o zastydlém dospělákovi a jeho plyšovém příteli Méďa (2012). V žebříčku se drží pátý víkend, jde sice o zřejmě nejpovedenější komedii letošního roku, ale od návštěvy zřejmě leckoho odradila "jistá míra vulgarity". Těžko soudit.
Jason Statham, Sylvester Stallone
Expendables: Postradatelní 2
Za týden si přečtěte, jak s víkendovým žebříčkem "zamávali" Expendables: Postradatelní 2 (2012). Silnější premiéra totiž tento týden nasazena nebude.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.