Pokračování nového Karate Kida potvrzeno

Pokračování nového Karate Kida potvrzeno
| če
Karate Kid (2010) s Jadenem Smithem a Jackie Chanem překvapil. Z lacině vyhlížejícího odkazu na slavného předchůdce se stala plnohodnotná podívaná s řadou osobitých sekvencí. Díky tomu se nové bojující dítko dočkalo výborných ohlasů, šeptanda rychle udělala své a film po celém světě trhl na tržbách třetinu miliardy. To je zatraceně dobré číslo pro podobný typ rodinného filmu.
Poprvé se o pokračování začalo šuškat záhy po premiéře jedničky. Režisér Harald Zwart tehdy řekl: „Vždy jsem věřil ve dvojku a myslím, že celý štáb by to natáčení prožil rád znova. Bylo skvělé vidět spolupráci Jadena a Jackieho. Jsou úžasný tým. Je jedno, kde se dvojka bude odehrávat. S nimi je hit zaručený.
novy-karate-kid-se-docka-pokracovani-1
Původně bylo ke scénáři dvojky povoláno duo Cyrus Voris a Ethan Reiff (Kung Fu Panda / 2008, Robin Hood / 2010), ale nejspíš neodvedlo nejlepší práci, neboť nyní snímek přistál na stole Zaka Penna. Pennovým posledním scénářem byl Neuvěřitelný Hulk (2008), což můžete i nemusíte brát jako dobrou zprávu.
Víte že?...
... je Karate Kid v Číně uváděn pod názvem Kung-fu sen? V Japonsku zase jako Nejlepší kluk. Inu, nejen tvůrci českých překladů rádi popustí uzdu své fantazii.