Chybí vám Avengers: Endgame? Deadpool s Wolverinem zřejmě vyzkouší něco mnohem ujetějšího

Chybí vám Avengers: Endgame? Deadpool s Wolverinem zřejmě vyzkouší něco mnohem ujetějšího
Deadpool & Wolverine | Falcon
Dosavadní propagační materiály překypují bořením čtvrté stěny i odkazy na minulé díly ze světa Deadpoola, X-Menů i MCU. Reynolds pomrkává na společnost Disney či marvelovského bosse Kevina Feigeho. Trailerové bitky se odehrávají v povědomých kulisách Avengers: Age of Ultron, před troskami loga studia 20th Century Fox, jež po akvizici Disneym existuje jako 20th Century Studios, nebo u obrovské hlavy Ant-Mana, v níž vězí vchod do jeskynních prostor. Wade Wilson se nazve „Ježíšem Marvelu“, prostupuje ústředím zodpovídajícím za dodržování časového a dimenzionálního kontinua známého ze seriálu Loki a s Rosomákem proskakuje teleportačním kruhem Doctora Strange.
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
AI
82%
Twitterový profil DeadpoolUpdate sdílel příspěvek, podle něhož snímek opravdu zopakuje charakteristické postupy z Avengers: Endgame a oba parťáci z donucení se nachomýtnou ke známým událostem z první čtyř fází MCU, jež uzavřel snímek Black Panther: Wakanda nechť žije z roku 2022. Deadpool s Wolverinem budou muset „porazit širokou škálu padouchů, kteří zamořují vesmír Marvelu, přičemž otřesou se základy celé série.“ Jejich šílené dobrodružství má vložit vlastní „nepřístupné zvraty ve stylu 20th Century Fox do oblíbených momentů z fází 1 až 4.“
Popis, původně poskytnutý online tržištěm Zazzle, krátce po zveřejnění zmizel. Nahradila jej o poznání prostší synopse: „Deadpool & Wolverine přináší ultimátní týmovou rozmíšku, pouze v kinech od 26. července.“ Prvotní dějové proroctví ale dává samozřejmě mnohem slibnější příslib a mnoho fanoušků doufá, že bude pravdivé. Snímek navazuje na velmi oblíbenou a výdělečnou sérii o Deadpoolovi, která dosud stála bokem komiksového světa a publiku učarovala právě odvahou podemlít jakýkoli vážně etablovaný prvek. Marvelovské MCU se po propadáku loňských příspěvků Ant-Man & Wasp: Quantumania a Marvels brodí v krizi a potřebuje jistý trhák – a pokud ho nemůže obstarat ani Wolverinovo opětovné shledání s Wilsonem, s nímž už chvíli křepčil ve vlastní sólovce X-Men Origins: Wolverine z roku 2009, příslib intradimenzionálního cestování časem ve stylu takřka třímiliardového hitu z roku 2019 by měl postačit.
Film by měl být dostatečně deadpoolovský a současně připravit půdu pro zakořenění do nevzdávající se komiksové franšízy, která před pěti lety vládla Hollywoodu. Zní to jako dokonalý obchodní tah a vzhledem k Reynoldsovým tradicím se vlastně nemusíme obávat, že by takový potenciální přístup nefungoval s ohledem na prostou logiku a soudržnost vlastního worldbuildingu – o to Deadpoolovi nikdy nešlo a MCU na to od Endgame a s rostoucím vlivem mnohovesmírů v podstatě také zanevřelo.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku.
zdroje: ScreenRant. X