Film Uncharted ve vývoji

Film Uncharted ve vývoji
film-uncharted-ve-vyvoji-1
V případě brutálního antihrdiny Kratose z God of War (jen pro představu si dejte toto video) se toho moc neví. Pouze padají nicneříkající věty ve stylu „rozhodně bychom rádi Kratose na plátno přivedli“ (což zřejmě posílil úspěch Souboje titánů). To v případě Uncharted jsou informace jasnější.
První příběh sympatického dobrodruha Nathana Drakea by měl dorazit na plátna kin někdy v roce 2012 (původně plánované příští léto se nestíhá). V Sony Pictures moc dobře vědí, jak důležitou značku k ruce mají a výroky typu „chceme něco jako Piráty z Karibiku“ minimálně dávají naději na pořádný rozpočet. A kdo se o celou legraci postará? Zatím nic jisté není, ale v případě produkce nejčastěji padá jméno Charles Roven, což je člověk stojící za posledními dvěma Batmany. Co se týče režie, je zatím v hledáčku Sony David O. Russell. To je velmi zajímavá volba, neboť Russell je člověk stojící za kultovní válečnou satirou Tři králové. Na druhou stranu má Russell pověst maniaka, který dokáže svou výbušnosti vyhánět lidi z placu (viz toto).

Kardinální otázkou je samozřejmě to, kdo bude hrát hlavního hrdinu Nathana Drakea. Indiana Jones nám nemládne a tenhle digitální sympaťák dokázal, že minimálně v herní oblasti se mu směle vyrovná. Sony zatím žádné jméno nevypustilo. Fanoušci se perou za Nathana Filliona (aktuálně boduje v seriálovém hitu Castle na zabití), který jakoby hlavnímu hrdinovi z oka vypadl a navíc má ono potřebné uličnické charisma. Dokonce i samotný Fillion má o roli zájem, takže v čem je háček? Pro Sony asi není (i přes úspěch Castla) dost velká hvězda a Russell by prý raději viděl Marka Wahlberga, se kterým už několikrát spolupracoval. Uf... nic proti Markovi, ale to není role pro něj. Mnohem lákavější jsou drby ohledně obsazení záporáků – mluví se o dvojici Robert De Niro a Joe Pesci. To už by měl Drake slušné protivníky.
My každopádně fandíme Fillionovi. Souhlasíte, nebo byste brali Wahlberga?