Nový Jurský svět verbuje největší ženskou hvězdu minulé dekády. Původní tahoun se nevrátí

Nový Jurský svět verbuje největší ženskou hvězdu minulé dekády. Původní tahoun se nevrátí
Jurský svět: Nadvláda | CinemArt
Devětatřicetiletá Johansson se pravidelně umisťovala v žebříčcích nejlépe vydělávajících celebrit hlavně díky Marvelu, jehož součástí se stala roku 2010 v druhém Iron Manovi. V té době už měla v zádech silnou kariéru dětské i pubertální hvězdy, pracovat s ní chtěli také Woody Allen nebo Christopher Nolan. Jako elitní agentka Natasha Romanoff procvičovala ikonické akční pózy, v řadě jiných projektů však ukazuje i dramatický talent a dávno platí za „leading lady“ Hollywoodu.
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson

Herečka, Účinkující

To tvůrcům Jurského světa 4 přijde vhod, potřebují zaplnit mezeru po jiné marvelovské hvězdě Chrisu Prattovi, jenž franšízu vedl od roku 2015. Trilogie Jurský svět lámala finanční rekordy, její přijetí kritikou i publikem v čele s fanoušky původní klasiky Stevena Spielberga se však zhoršovalo. Poslední díl s podtitulem Nadvláda vsadil na dvougenerační událost povoláním dřívějších tahounů Sama Neilla, Jeffa Goldbluma i Laury Dern. Vydělal přes miliardu, ale kvalitativně neobstál a studio Universal přinutil ke kvapnému restartu.
Jurský park
Jurský park | Universal Pictures
Nadcházející snímek napsal scenárista Jurského parku i Ztraceného světa David Koepp a režie se pln entuziasmu chopí Gareth Edwards. Autor Zakázané zóny, Godzilly, Rogue One a Stvořitele je trikovým přeborníkem, jehož konceptuální filmy mají seriózní dramatický spád. Edwards se měl spolu s letitým producentem série Frankem Marshallem sejít s Johansson, která na léto momentálně nemá žádné závazky. Mohla by tak na dovolenou s dinosaury, o níž se jinak nic neví. Tvůrci se mohou ke Crichtonově literární předloze i jednotlivým filmům vztáhnout dle libosti, časová osa příběhu je podrobně rozpracovaná a vypadá to, že nikdo nechce lpět na starých pořádcích.
Počítat totiž nemáme ani s návratem Sama Neilla, jehož Alan Grant se objevil ve třech z šesti filmů a hlavní roli si uzmul hned v tom prvním, který roku 1993 posunul digitální trikové možnosti a zůstává jedním z nejvýdělečnějších snímků historie se zohledněním inflace. Neill hovořil s magazínem Forbes o svém novém seriálu Apples Never Fall pro streamovací službu Peacock a řeč přišla i na Jurský svět. „Všechny informace mám jen ze sociálních sítí, na které se sotva podívám. Nemám ponětí, co si všichni myslí. Ještě dokážu hrát tenis, jak můžete vidět v téhle show, ale co se týče utíkání před dinosaury, s tím jsem skončil,“ vyvrátil šestasedmdesátiletý herec možnost návratu.
Scarlett Johansson jako Black Widow
Scarlett Johansson jako Black Widow | Walt Disney Studios
Miliardová série tak po jednatřiceti letech nabírá zcela nový směr a na bedrech Scarlett Johansson by mohla nějaký čas přežít. Ženské hrdinky pro daný filmový vesmír nejsou ničím novým, Ellie Sattler (Laura Dern), Sarah Harding (Julianne Moore) i Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) proti prehistorickým tvorům obstály, někdy dokonce i na podpatkách. Nové obsazení je po Nadvládě nejlepším možným řešením a necháme se překvapit, zda se vymění i lokace a z Isla Nublar nepřesídlíme třeba na Sibiř, kde fiktivní společnost InGen klonovala v zařízení Martel také mamuty.
Podívejte se také na žebříček nejlepších dobrodružných filmů podle Kinoboxu.
zdroje: Comicbook, The Insneider