Co chystá režisér Duny? Ve hře je další díl, kultovní sci-fi, Kleopatra i tajemný projekt

Co chystá režisér Duny? Ve hře je další díl, kultovní sci-fi, Kleopatra i tajemný projekt
Duna: Část druhá | Vertical Entertainment
V první řadě se samozřejmě nabízí dokončit Dunu. Třetí díl by měl udělat tečku za příběhem antihrdiny Paula v podání Timothée Chalameta a ukázat neblahé důsledky toho, když člověk přijme pozici spasitele. To byla vždy hlavní motivace spisovatele Franka Herberta a Villeneuve na tom nemá v plánu nic měnit.
Denis Villeneuve
Denis Villeneuve

Režisér, Scenárista

8.7
Méně jasné je, jestli bude třetí Duna jeho bezprostředně následujícím projektem. Jednička a dvojka vznikly bez jakékoliv mezery, režisér podle svých slov neměl ani týden volna. To se nyní neopakuje a Villeneuve v klidu sklízí ovoce. V rozhovoru pro The Hollywood Reporter řekl, že potřebuje přinejmenším několik týdnů odpočinku a rozmyslu.
Duna: část druhá: 3. trailer | Vertical Entertainment
Během nich se pak prý rozhodně, který ze čtyř chystaných projektů realizuje jako první. Tři z nich dokážeme identifikovat na základně dřívějších zpráv. Nejočividnějším je samozřejmě Dune: Messiah, pak tu máme sci-fi Setkání s Rámou podle Arthura C. Clarkea a nakonec horký brambor jménem Kleopatra (snad s Zendayou v čele), kterým si poslední roky pohazovalo několik režijních velikánů.
Druhá Duna je monumentálním sci-fi opusem. K mistrovskému dílu jí ale krůček chybí
Recenze28. 2. 2024
Druhá Duna je monumentálním sci-fi opusem. K mistrovskému dílu jí ale krůček chybí
O čtvrté eventualitě nevíme prakticky nic, možná proto se automaticky jeví nejzajímavěji. Zvlášť když Villeneuve prozradil, že „je jeden projekt, o kterém nemůžu mluvit, musí ale spatřit světlo světa tak rychle, jak jen je možné.“ Kinematografie zpravidla není umění rychle reagující na okolní svět, na to je filmování moc dlouhý a pomalý proces. Proto je jednou ze zapovězených věcí zahrnovat ve filmech aktuální memy a virální trendy, protože po minimálně roce produkce nevyhnutelně stihnou vyjít z módy. Co si tedy Denis vymyslel, že to tak spěchá?
World of Reel divoce spekuluje o Bondovi, ale raději se nepouštějme do stejné troufalosti. Chtěli byste, aby Villeneuve prioritně dodělal Dunu, nebo by vám odbočka nevadila? Jistě je sympatické, že se režisér nechce nechat pohltit svou novou sérií.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
zdroje: The Hollywood Reporter, World of Reel