Proč sledovat klasiky, když trailer na indický akčňák Jawan obsahuje úplně všechno

Proč sledovat klasiky, když trailer na indický akčňák Jawan obsahuje úplně všechno
Jawan | Red Chillies Entertainment
Indický film Jawan obsahuje vše, co od velkolepého akčňáku čekáme. Dravé tempo, akční scény s auty, kupu zpomalovaček, oheň, velká slova, zbraně a kontaktní souboj. Je v tom trochu válečné drama, něco z bláznivé komedie, přirozeně muzikálová čísla, lehce komiksový styl, prostě všechno. Plus bleskurychlý střih, který je i v rámci trailerové upoutávky téměř vysilující a nelze se ubránit otázce, jestli takový bude i celý film. Ostatně, posuďte to z česky otitulkovaného dráždidla sami.
Jawan: trailer | Red Chillies Entertainment
Pokud byste se rozhodli po zhlédnutí traileru tímto kouskem naskočit na indickou akční kinematografii, je třeba upozornit, že trailery bývají zpravidla podstatně výživnější, než jaký je nakonec celý film.
A o čem Jawan je? Snímek vypráví emotivní příběh muže, který se snaží napravit křivdy společnosti, aby se vyrovnal s vlastní minulostí. Pohání ho osobní touha po pomstě a potřeba splnit slib, který dal před lety. Čeká ho akční dobrodružství s vysokými sázkami, když se postaví zrůdnému psanci, který nezná strach a způsobil nesmírné utrpení mnoha lidem. Cestu mu zkříží zkušená policistka se silným morálním kompasem. Má-li hrdina obnovit pořádek po celém světě, musí se vypořádat s vlastní minulostí a překonat všechna protivenství. A k tomu bude potřebovat pořádný palebný arzenál.
Hrají Shahrukh Khan, Nayantara, Vijay Sethupathi a Deepika Padukone, kterou čeští diváci a divačky mohou znát z amerického akčního filmu xXx: Návrat Xandera Cage. Jawan natočil režisér Atlee Kumar a indická premiéra je stanovená na 7. září. Jestli se podívá i do světa, v tuhle chvíli nevíme.
Co ale na Kinoboxu díky našemu žebříčku víme, je, jaké nejlepší filmy letos vyšly. Najdete je zde.