Indická odpověď na Star Wars a Marvel. Tamní nejdražší film historie v epickém traileru

Indická odpověď na Star Wars a Marvel. Tamní nejdražší film historie v epickém traileru
Kalki 2898-AD | Vyjayanthi Movies
Kalki 2898-AD
Kalki 2898-AD
AI
64%
Zatímco hollywoodští tvůrci kvůli stávkám herců a scenáristů letošní Comic Con příliš nepodpořili, indické hvězdy je nahradily v plné parádě. Snímek Kalki 2898-AD se dočkal prezentace za přítomnosti herců Prabhase a Kamala Haasana, přičemž spektakulární kulisu v proslulém auditoriu H dotvářely zástupy futuristických vojáků a tanečníků. Přes video se připojil rovněž legendární indický herec Amitabh Bachchan, jenž ve filmu ztvárnil vedlejší roli.
Kalki 2898-AD: teaser trailer | Vyjayanthi Movies
Snímek je jednak reakcí na loňský hit Netflixu RRR, který v médiích adorovali třeba Steven Spielberg a James Cameron, jednak odpovědí na sci-fi o vyvolených superhrdinech. „Vy tady milujete své superhrdiny. Jestliže váš Superman dokáže létat do vesmíru, náš Hanuman dovede pozřít slunce,“ vtipkoval režisér Nag Ashwin, jenž chce nabídnout globálně vstřícnější alternativu komiksových adaptací proslulých americkým centrismem. „Vždycky napadnou New York,“ dodal s úsměvem.
Upoutávka dává v náznacích nahlédnout do zhrouceného světa budoucnosti, v němž lidstvo utlačují tajuplné síly. Prabhas se zřejmě představí v úloze rebela, jenž sestoupí na zem jako ztělesnění boha Višnua. Film na první pohled mísí estetiku hollywoodských velkofilmů jako Duna a Star Wars s tamní mytologií a podle Prabhase čerpá ze starobylé sanskrtové epiky Mahabharata.
Stejně jako v případě RRR jde o tollywoodskou produkci z jižní Indie, ale v obsazení nechybí ani řada osobností z věhlasnějšího Bollywoodu. Vedle Bachchana je to hlavně herečka Deepika Padukone narozená v Dánsku, jež si zahrála s Vinem Dieselem v akčňáku xXx: Návrat Xandera Cage. Jako takřka v každé tamní produkci ani v Kalki 2898-AD nebudou chybět muzikálové sekvence. Nemá jich být moc, ale dle režiséra si dokážou najít cestu k západnímu publiku. Tak jako v případě RRR a oscarového tanečního hitu Naatu Naatu.