Lenka Láskorádová zmizela jen z Hollywoodu. Nyní se vysměje sociálním sítím

Lenka Láskorádová zmizela jen z Hollywoodu. Nyní se vysměje sociálním sítím
Lenka Láskorádová v Harry Potterovi | Warner Bros.
Dvaatřicetiletá irská herečka se činila i během „postpotterovské“ dekády. Hned skočila do filmové role v teenagerovské komedii G.B.F., jež se dočkala pozitivního kritického přijetí. Nezávislé irské drama My Name Is Emily jí vyneslo další vlnu chvály, i když bylo jasné, že se herečka zhlédla v menších produkcích vzdálenějších hollywoodskému mainstreamu. Krom toho se uchytila i na divadle a začala se angažovat například ve věcech veganství, práv zvířat a mentálního zdraví.
Evanna Lynch
Evanna Lynch

Herečka

8.0
Nyní chystá drama Influenced!, jež se bude odehrávat v současnosti a které má kritizovat éru a estetiku sociálních sítí a influencerů. Inspiruje se nicméně dílem Oscara Wildea, což je adekvátní. Není sebemenších pochyb, že kdyby dnes Wilde žil, jeho instagramový účet by patřil k těm nejfrekventovanějším na internetu. Sice by na něm hodně nadával na ostatní hvězdy, sám by se však staral o to, aby mu to maximálně slušelo.
Přední inspirací by měl být slavný Obraz Doriana Graye. Dílo, jež se zabývá vztahem člověka k smrtelnosti i vlastní veřejné podobě a především k morálce. V popkulturním povědomí často žije nepřesná a zjednodušená verze příběhu, kdy je mladý Dorian jednoduše marnivým člověkem posedlým svou krásou. Skutečnou otázkou románu však je, zdali má smysl hledat morální hodnoty přesahující potěchu z přítomného okamžiku.
Evanna Lynch
Evanna Lynch | Paul Archuleta / Getty Images
Lynch ztvární Doru, make-up umělkyni, jež se vyšvihne na pozici přední influencerky své branže. Zároveň s tím se z ní však stává krutá kariéristka, která je pro další kus slávy schopná udělat cokoli. Zde vstoupí do děje magie (nebo snad hackerský útok?) a její profilové fotografie se začnou proměňovat tak, aby odrážely její duši. Snímek píše a režíruje doposud neznámý Nick Wild.
Natáčet by se mělo začít v prvním kvartálu příštího roku v Británii a v Itálii, do premiéry je tedy jistě daleko. Lynch se v projektu zhlédla i proto, že se kříží s její aktivistickou činností, jež zahrnuje propagaci pozitivního body image. „Nick napsal úžasný scénář, který skvěle ilustruje pomalou mentální a morální degradaci osoby, která ztratí přehled o tom, kde končí realita a kde už začíná filtrovaný, imaginární život,“ vyjádřila se herečka v tiskovém prohlášení zveřejněném ve Variety. „Jsem nadšená, že můžu hrát Doru a pomoci oživit tenhle temný, zajímavý a univerzální příběh,“ dodala.
Samotný režisér je nepochybně nadšený, že se jeho prvního velkého projektu účastní světově známá star. „Jde o můj vysněný film, jehož vývojem jsem strávil posledních pár let. Jsem nadšený, že na něm můžu pracovat s Evannou a že společně uvedeme tenhle současný pohled na klasický příběh. Témata Oscara Wildea o identitě a sebepojetí jsou stále relevantní, dokonce možná nabraly na palčivosti. Dnešní doba je posedlá spojováním potvrzování a určování své hodnoty podle počtu followerů a reakcí na instagramovou sebeprezentaci,“ popsal režisér v tiskové zprávě od distributora Silent D Pictures.