Očista 6: Další díl drsné hororové série bude dělit oběti podle víry, ideologie a sexuality

Očista 6: Další díl drsné hororové série bude dělit oběti podle víry, ideologie a sexuality
Očista navždy | Universal Pictures
A jakkoli nejde o nijak sofistikovanou zábavu, tvůrce série James DeMonaco jednoznačně umí v rámci témat tnout do živého. Pokud jde o mordy, nechybí mu potřebná žánrová vynalézavost. Proto se nelze divit, že se z Očisty stal fenomén, který studiu v kinech vždy na chleba vydělá.
Pětka Očista navždy (2021) sice ze všech dílů zvládla nejméně (77 milionů dolarů), ale stála pouhých 18, takže se i tak bohatě vyplatila. Navíc šla do kin v době covidového boomu, což se nepochybně odrazilo na menší návštěvnosti. DeMonaco od té doby pracuje na šestce, u níž se vrátí i coby režisér (poslední dva díly přenechal jiným) a v nedávném rozhovoru pro Variety uvedl k snímku pár podrobností.
„Není to úplně jiné než předchozí filmy, ale je tu nová Amerika, do níž vstupujeme. V Očistě navždy se zhroutila a nyní je rozdělená. Státy jsou založené na sexualitě, náboženství a ideologii. Takže jsme se rozpadli, což je ten nejhorší možný stav. Takový je nyní svět Očisty,“ uvedl DeMonaco.
Frank Grillo, Elizabeth Mitchell
Očista: Volební rok | Universal Pictures
Scénář je již hotový a počítá se s návratem Franka Grilla v roli drsňáka Leo Barnese, postavy, jež se objevila v dílech Očista: Anarchie (2014) a Očista: Volební rok (2016). V tuhle chvíli není jisté, kdy odstartuje natáčení. Pokud by však vše šlo dobře, mohla by se Očista 6 podívat do kin v příštím roce.
Jednou ze zajímavostí, o něž se DeMonaco v rozhovoru podělil, bylo také to, že scénář k jedničce mu studia odmítla „snad čtyřicetkrát nebo padesátkrát“ a že původně měla být postava Ethana Hawka mnohem temnější, neboť by si na Očistu koupil oběť, kterou by poté během večera zabil ve sklepě.