Oscarový herec Christian Bale bude vyšetřovat brutální vraždy. Pomůže mu v tom slavný hororový spisovatel

Oscarový herec Christian Bale bude vyšetřovat brutální vraždy. Pomůže mu v tom slavný hororový spisovatel
Christian Bale | Waypoint Entertainment
Christian Bale, držitel Oscara za vedlejší roli ve filmu Fighter a hlavní hvězda trilogie o Temném rytíři, chystá další spolupráci s režisérem Scottem Cooperem. Spolu již natočili krimi thriller Pryč od pece a pochmurné westernové drama Nepřátelé. Třetím společným projektem bude stejnojmenná adaptace historického thrilleru The Pale Blue Eye spisovatele Louise Bayarda z roku 2006.
Zoe Saldana, Christian Bale
Pryč od pece
Bayardův román vypráví o děsivých vraždách, k nimž dojde na vojenské akademii West Point v roce 1830. Bale ztvární zkušeného vyšetřovatele, jenž má spáchané zločiny objasnit. Při pátrání mu bude asistovat místní inteligentní a dychtivý mladý kadet jménem Edgar Allan Poe. Ano, ten Edgar Allan Poe, proslulý básník a spisovatel, autor legendárních hororových povídek jako Jáma a kyvadlo nebo Zánik domu Usherů. Zdánlivě standardní dobová detektivka tak rázem zní minimálně o třídu zajímavěji. Snad tedy výsledný film dopadne o něco lépe než např. nedávný Havran, jenž operoval s podobnou zápletkou.
Začít natáčet by se mělo na podzim, premiéra by tak mohla být už někdy během příštího roku. Do té doby se snad konečně dočkáme uvedení Cooperova aktuálně posledního hotového snímku, hororu Paroží. Ten byl kvůli pandemii už nejednou odložen. Premiéru má nyní stanovenou na konec letošního října.