Gremlins: Nejroztomilejší filmový mončičák bude zase jíst po půlnoci!

Gremlins: Nejroztomilejší filmový mončičák bude zase jíst po půlnoci!
Gremlins
Klasiku Gremlins zná snad každý, kdo v devadesátých letech vymetal videopůjčovny. Rodinná hororová komedie o neobvyklém mazlíčkovi, který nesmí jíst po půlnoci, jinak vzniknou zákeřné malé příšerky Gremlins, jsme svého času viděli pravděpodobně všichni. A šlo o ohromný hit, díky kterému mimo jiné existuje série Critters. První díl se podíval do kin v roce 1984 a byl (společně s Indiana Jones a chrám zkázy) na rodinnou podívanou natolik drsný, až producent fimu Steven Spielberg doporučil společnosti MPAA, která uděluje filmům přístupnost, aby kategorie přístupnosti rozšířila. Stalo se a vznikl dnes velmi využívaný rating PG-13 (do 12 let v doprovodu rodičů).
Gremlins 2 vstoupili do kin v roce 1990 a neměli moc velký ohlas. Svůj díly viny na tom měla změna scenáristy, která byla z filmu hodně cítit.
Obrázek článku
Pár let zpátky byl v přípravě remake, to už ale podle všeho neplatí. Podle Chrise Columbuse, který napsal první díl, totiž vzniká přímé pokračování. Dokonce má již Columbus trojku napsanou. Dle jeho slov se mu psala lehce, je správně temná a zvrácena a je prý s výsledkem ohromně spokojený.
Columbus chce, aby trojka navázala na tón jedničky a pohrává si s myšlenkou, že by Gizma zničil (přeci jen jeho zlobivé "děti" působí pěknou neplechu). Současně se nemáme bát technické stránky filmu. Trojka bude, stejně jako oba předchozí díly, upřednostňovat loutky nad digitálními triky.
Gremlins
Gremlins 2 - Nová várka