US tržby: Úspěšně strašidelný Krampus a rýsující se první propadák pro Pixar

US tržby: Úspěšně strašidelný Krampus a rýsující se první propadák pro Pixar
Velmi dobře se uvedla hororová komedie Krampus: Táhni k čertu. Snímek stál skromných 15 milionů a o premiérovém víkendu si dokázal z pokladen odnést ještě o milion více. Pěkné druhé místo, přičemž na Katniss chyběly necelé tři miliony. Krampus, který svým duchem navazuje oblíbené osmdesátkové horory pro teenagery Critters a Gremlins, se navíc těší pozitivním recenzím, což nepochybně povede k nějakému pokračování.
Pěkný průšvih se naopak rýsuje na trojce, kam klesl Hodný dinosaurus od Pixaru. S animáky to chodí obvykle tak, že mají (pokud nejsou opravdu hrozné) své jisté a diváci je nechají padat velmi pozvolna. Běžný je týdenní ústupek nějakých 30%. Hodný dinosaurus se v tržbách propadl o 60%!
Díky tomu - v kombinaci nijak oslnivým prvním víkendem - se rýsuje možnost, že půjde o nejméně výdělečnou pixarovku vůbec. A nejspíš skončí v červených číslech, neboť animáky rozhodně nejsou levné a obvykle potřebují vydělat alespoň 400 milionů dolarů, aby se zaplatily. Hodný dinosaurus má momentálně celosvětově 133 mega. A pokud si ho zbytek světa vážně hodně nezamiluje, stěží se doplazí na čtvrt miliardy. Tohle Pixaru hodně nevyšlo.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku tržeb.