Premiéru nového filmu Amber Heard provázely obavy z výtržností

Premiéru nového filmu Amber Heard provázely obavy z výtržností
In the Fire | Angel Oak Films
In the Fire se natáčelo během vrcholící kauzy Heard vs. Depp a stále je velkou otázkou, jak velký vliv bude mít na kritické a komerční přijetí její další práce mediální cirkus. Zastánci Johnnyho Deppa vynaložili velké úsilí, aby Heard „zrušili“, když po tisících podepisovali petice za její vymazání z chystaného druhého Aquamana, a americká herečka se dočkala i řady násilných výhrůžek.
Amber Heard
Amber Heard

Herečka, Koproducentka

6.6
Částečně i proto se premiéra jejího nového snímku odehrála na sicilském filmovém festivalu v Taormině, tedy relativně stranou od největší vřavy. Organizátoři se spolehli na to, že nikdo nevyrazí do Itálie jen proto, aby pokřikoval nadávky či ohrožoval nepopulární herečku. To by jistě hrozilo, kdyby snímek premiéroval ve Spojených státech či v některém z evropských hlavních měst. Italská policie byla přesto ve střehu a akci věnovala zvýšenou pozornost.
In the Fire | Angel Oak Films
Producent Pascal Borno prozradil: „Všichni to brali velmi vážně, i když jsem jim musel za odměnu slíbit selfie s Amber.“ Sicílie se nakonec skutečně ukázala jako dobrá volba a podle zprávy Variety jediný pokřik, jenž byl na tyrkysovém koberci středomořské akce ke slyšení, vyjadřoval sympatie. Atmosféra odpovídala tomu, když se provinčnímu festivalu podaří urvat hollywoodskou hvězdu, takže nekritické nadšení a úžas (však to známe z Karlových Varů).
„Cítím úlevu, když slyším nadšené výkřiky. Po všem, co si tahle úžasná lidská bytost vyslechla online,“ pronesl Luca Calvani, jenž byl součástí herecké delegace snímku. „Natáčelo se během největšího mediálního zájmu a všichni jsme se cítili být pod obrovským tlakem. Naštěstí nám přátelské vztahy ve štábu dovolily trochu odpoutat pozornost od vší negativity,“ pokračoval Calvani.
In the Fire
In the Fire
27%
In the Fire vypráví o mladé psychiatričce Grace, která na konci 19. století přijíždí vykonávat praxi na americký jih. Setkává se s nepřátelskými reakcemi místních, kteří cítí nedůvěru v mladý obor. Rozhodně pak nejsou ochotní akceptovat ženu v pozici autority. Zde se má protagonistka s tváří Heard postarat o chlapce, o němž místní věří, že ho posedl ďábel. Jeho otec k mladé doktorce zprvu cítí pohrdání, brzy si k ní však najde cestu.
Podle Heard je snímek „meditací skoro nadpřirozené síly lásky očima silné ženy začátku minulého století“. Část filmu se natáčela v Itálii, právě proto se sem štáb vrátit své dílo poprvé představit světu. Režisér Conor Allyn věří, že pro Amber půjde o „mega comeback“, což se vzhledem k spíše skromnému rozměru produkce jeví jako naivně optimistické očekávání.
Přejme celému projektu úspěch alespoň u festivalového publika, i to je dobrý začátek. Už nyní je však terčem reviewbombingu, kdy ho nízkým hodnocením na internetových databázích ověnčují lidé, kteří ho neviděli, aby mu uškodili. Přítomnost filmu v českých kinech je zatím spíš nepravděpodobná.