Hra o trůny mine Evropu. IMAX kina ji neuvedou.

Hra o trůny mine Evropu. IMAX kina ji neuvedou.
Hra o trůny
I přes zřejmě velkou vybíravost tvůrců seriálu jim mohou fanoušci ruce utrhat. Dokonce se kvůli přílišné horlivosti muselo vysílání o jeden týden odložit, došlo také k rozšíření seznamu kin, kde se bude Hra o trůny promítat. To ale nikomu - tedy dle reakcí na twitteru - nevadí. Mnoho diskutujících totiž na svých účtech píše, že nejde ani tak o IMAX, jako spíše o trailer, který při této příležitosti prvně spatří světlo světa. Bude totiž vytvořený přímo pro výše zmiňovaný typ kina.
Lístky jsou v prodeji od 16. ledna a vypadá to, že všechny budou vyprodané. Tvůrci seriálu se totiž vytasili s esem v podobě plakátů, které byly hitem již v loňském roce. Edice ‘beautiful death’ (‘krásná smrt’) šly i loni na dračku. Letos poputují do rukou prvních 300 šťastlivců, kteří si pořídí lístky do kina.
Otázkou ale stále zůstává: proč jen Amerika? Tento dotaz padl na sociálních sítích více než tisíckrát. A přesto ho nikdo z IMAXu ani tvůrců nezodpověděl. Vysvětlením může být nižší počet IMAX kin v Evropě. Například v České republice je takové kino jediné. “Nemám důvod chodit do IMAXu, je to zbytečně drahé, na 3D můžu jít i do normálního kina,” tvrdí Luboš Buršík, student mediálních studií.Zřejmě to tedy producentům nestojí za námahu.
hra-o-truny-mine-evropu-tedy-alespon-mistni-imax
Speciální plakát z edice "beautiful death" obdrží prvních 300 platících IMAX diváků.
V Praze bude nejspíš probíhat "jen" Game of Thrones Maraton, tak, jako tomu bylo už před lety. O jeho konání a termínu ale ještě není rozhodnuto. Pokud proběhne - a my doufáme, že ano - budeme mít oproti Američanům výhodu. Na minulých maratonech tvořila třešničku na dortu projekce jednoho nebo dvou dílů z nové řady seriálu. To je upřímně mnohem více, než dvouminutový trailer. Obzvlášť jestli maraton proběhne tak jako loni dva týdny před oficiálním vysíláním páté řady Hry o trůny na HBO. Pokud by k maratonu tedy opravdu došlo, konal by se zřejmě někdy na začátku dubna, protože pátá série Hry o trůny má premiéru 12. dubna. Ale jelikož jde o seriál, který trhnul rekordy v ilegálním stahování, zřejmě to tou dobou už tak horké nebude.