Kino Světozor připravilo k desátým narozeninám překvapení. Od 19:30 hraje gratis. Ale nevíme, co.

Kino Světozor připravilo k desátým narozeninám překvapení. Od 19:30 hraje gratis. Ale nevíme, co.
Světozor má skvělé místo, roh Václavského náměstí, blízká pasáž s proslulou cukrárnou a Františkánské zahrady jen o pár metrů dál. V roce 2004, když návštěvnost spolu se vznikem multikin rapidně klesala, převzal Světozor tým stojící za úspěšným oživením žižkovského Aera.
kino-svetozor-pripravilo-k-desatym-narozeninam-prekvapeni-od-1930-hraje-gratis-ale-nevime-co-2
Změna dramaturgie, rozsáhlá rekonstrukce a rostoucí přízeň diváků jej pomohly vrátit mezi neprodělečné kulturní instituce: pomineme-li multikina, Světozor byl v uplynulém roce nejnavštěvovanějším kinem v České republice. Shodou okolností navíc takřka přesně po deseti letech uvítal miliontého platícího diváka.
kino-svetozor-pripravilo-k-desatym-narozeninam-prekvapeni-od-1930-hraje-gratis-ale-nevime-co
Až do 4. června nabízí kino vstupenky na projekce všech filmů za narozeninovou cenu 50 Kč. Symbolických deset filmů v hlavních promítacích časech vybralo deset zaměstnanců kina.
kino-svetozor-pripravilo-k-desatym-narozeninam-prekvapeni-od-1930-hraje-gratis-ale-nevime-co-1
Pro diváky, kteří chtějí kinu vyjádřit svoji podporu a zároveň se těšit z mnoha různých výhod, připravil Světozor spolu s bratrskými kiny Aero, Bio Oko a Scala nový program Moje kino, který se spouští příští týden. Moje kino navazuje na úspěšnou „adopci sedaček“, diváci se ovšem dočkají nových benefitů, které navíc mohou čerpat ve všech třech pražských kinech i brněnské Scale. Vedle rozličných slev, 10 vstupenek do kina nebo pozvánek na premiéry potěší již tradičně i možnost usedat v kině do sedačky, opatřené štítkem s vaším jménem. „Doufáme, že pocit sounáležitosti s kinem divákům ještě o kousek zpříjemní zážitek ze sledování filmů, či například přímého přenosu červencové rozlučky skupiny Monty Python,“ uzavírá ředitel kina Světozor Petr Jirásek.