Trabantem až na konec světa. Představuje se unikátní road movie.

Trabantem až na konec světa. Představuje se unikátní road movie.
| Aerofilms
„Tohle je road movie ve své nejryzejší podobě. Na cestě nikdy nevíte, co vás čeká za další zatáčkou. Někdy se před vámi otevře neskutečně krásná krajina, jindy skončíte v pěkném průšvihu. O tom to celé je,“ popisuje vedoucí výpravy a režisér Dan Přibáň. Více než 20.000 km dlouhá cesta vedla od Guyany až po radarovou stanici Moat na nejjižnějším výběžku kontinentu. Na cestě strávila posádka přes čtyři měsíce.
Trabantem až na konec světa
| Aerofilms
„Když se hrkáte s pěti Čechy, dvěma Poláky a jedním nesmrtelným Slovákem přes Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán, od začátku do konce nevíte, jestli to byl skvělý, nebo úplně pitomý nápad a jestli je to ještě pořád legrace, nebo už jde do tuhého. Tak jako tak to stojí za to,“ říká Přibáň.

Trailer k filmu Trabantem až na konec světa:

Z více než 480 hodin materiálu natočeného během cesty sestříhali tvůrci film na pomezí dokumentu a reality show, jehož krédem je citát spisovatele Charlese Bukowského: „Svět patří těm, co se neposerou.“ Do distribuce snímek vstoupí 13. března.
Film Trabantem až na konec světa (2014) navazuje na úspěšného předchůdce Trabantem napříč Afrikou. Ještě před Afrikou a Jižní Amerikou projel Dan Přibáň Trabantem Hedvábnou stezku, přičemž zdolal pouště střední Asie.
Trabantem až na konec světa
| Aerofilms
„Dan Přibáň má u nás přezdívku ‚Pohlreich českého cestování,‘“ vysvětluje Ivo Andrle z distribuční společnosti Aerofilms. „Poprvé se tento šílenec ohlásil se svým africkým trabantím filmem do Bia Oko, které okamžitě obsadila horda jeho fanoušků. Prakticky bez reklamy vyprodal ještě několik projekcí. Když pak o pár let později přišel se svým latinskoamerickým projektem a my zjistili, že se trabantí kolona rozšířila o Slováka a dva Poláky, takže na legraci je zaděláno, a že tentokrát budou v týmu i profesionální kameramani, takže se dají očekávat úchvatné záběry, bylo nám jasné, že je na co se těšit,“ dodává Andrle.
Trabantem až na konec světa
| Aerofilms
Cesta filmu po českých kinech začne 8. března ve 12:00 speciální projekcí pro fanoušky, kteří přijedou do pražského Bia Oko trabantem či polským fiatem. „Na projekci se nebude možné dostat jiným způsobem, než dostavit se v Trabantu či Maluchovi. Žádné lístky nebudou v prodeji,“ vysvětluje Dan Přibáň.
Obrázek článku
Každý, kdo na parkoviště na Letenské pláni dorazí trabantem, dostane speciální pásku, která mu umožní vstup do kina. Film tak uvidí necelý týden před premiérou, která se uskuteční 13. března. Speciální projekce s účastí režiséra v následujících deseti dnech zažije také pět dalších měst: Hradec Králové, Děčín, Brno, České Budějovice a Jablonec n. Nisou.
Trabantem až na konec světa
| Aerofilms
Speciální projekce za účasti režiséra:
14.03.2014 20.00 Hradec Králové – Bio Central
16.03.2014 17.00 Děčín – Sněžník
18.03.2014 18.00 Brno – Scala
20.03.2014 17.30 České Budějovice – Kotva
22.03.2014 19.00 Jablonec nad Nisou – Junior