Retro recenze: Apokalypsa v Hollywoodu - Když dojde na konec světa, jsou celebrity "člověk jako každý jiný"

Retro recenze: Apokalypsa v Hollywoodu - Když dojde na konec světa, jsou celebrity "člověk jako každý jiný"
Apokalypsa v Hollywoodu (2013) | Sony
Když Jay Baruchel dorazí za svým starým dobrým kamarádem Sethem Rogenem, rozhodnou se, že svůj večer započnou jejich oblíbenou činností: hulením marihuany. Dobrá nálada je dovede k myšlence navštívit další známou tvář, Jamese Franca, který zrovna pořádá kolaudačku svého nového domu. Tady se setkáváme s nespočtem celebrit, které se vůbec nechovají jako celebrity (především Michael Cera je bezkonkurenční). Žádná přetvářka, žádné falešné repliky před reportéry a paparazzi, prostě normální lidé.
Craig Robinson, Seth Rogen, Jay Baruchel, James Franco
FIlm tedy funguje na téměř dokumentární bázi, jen s tím rozdílem, že se po cca 20 minutovém úvodu najednou na Zemi rozpoutá apokalypsa a jen hrstka těch největších klikařů zůstane na živu a zároveň uvězněna ve Francově vile. Tady se odehrává zbytek neskutečně nevyspělého, teenagerovského a primitivního děje, který nabízí brilantní gagy, přehršle hlášek a několik pikantních (a očividně značně improvizovaných) dialogů/monologů.
Příběh sice opravdu funguje na tom nejzákladnějším humoru a intelektuálové se asi moc nezasmějí, ale pokud vám nevadí jednou za čas vypustit páru, povolit si motýlka a zasmát se hlavně přisprostlým pubertálním fórkům, rozhodně zhlédnutí Apokalypsy v Hollywoodu litovat nebudete.

Necenzurovaný trailer:

Opravdu netuším, jestli herci hrají sami sebe tak, jak se normálně chovají, ale rozhodně si do svých postav všichni hladce zapadli. Mimo jiné se tu vyskytuje nespočet bezvadných cameo roliček, které si budete pamatovat ještě hodně dlouho (za všechny stačí upozornit asi hlavně na Channinga Tatuma).
Je naprosto zřejmé, že scénář psala zrovna tahle "sebranka" okolo Setha Rogena, neboť není nouze o slovíčka fuck a shit a rozhodně za ty dvě hodinky nezapomenete, jak vypadá třeba takový obří penis.
Craig Robinson, Jonah Hill, Danny McBride, Seth Rogen, Jay Baruchel, James Franco
Apokalypsa v Hollywoodu
Takže stručně. Pokud máte rádi přiblblé komedie, v níž jde hlavě o chemii mezi postavami a vymazlená camea, Apokalypsu v Hollywoodu si určitě nenechte ujít. Jestli je ale vaší oblíbenou knihou "Nauka o pampelišce a desatero jejího využití", možná v kině tento snímek raději přehlédněte.
Hodnocení: 65%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE
P.S.: Emma Watson Rules!