Věčný romantik Nicholas Sparks napsal nový román a už míří na plátno

Věčný romantik Nicholas Sparks napsal nový román a už míří na plátno
| Screen Gems
Zatím posledním románem, který Nicholas napsal, je The Longest Ride a přestože kniha zatím nevyšla, filmaři se o ni již perou. A co víc, dokonce se objevily i spekulace, že by premiéra film mohla spatřit světlo světa už v roce 2015 na Valentýna! Tip je, že ještě během tohoto víkendu budou filmová práva prodána a mezi zájemci jsou studia Fox 2000, Warner Bros. a Relativity Media. Tak co, kdo získá jackpot? Výsledek se jistě dozvíme brzy.
Co kniha, to film. Posuďtě sami. Nicholasovy knihy sloužily jako předlohy k těmto snímkům - Zápisník jedné lásky, Vzkaz v láhvi, Poslední píseň, Milý Johne, Noci v Rodanthe, Dlouhá cesta, Talisman a nejnovější Safe Haven, který málem v uplynulém víkendu porazil v amerických kinech poslední díl Smrtnonosné pasti. Osobně upřímně nechápu, proč jsou Nicholasovy knihy tak úspěšné. Jistě, romantika jedna báseň, ovšem ty tragické události v nich jsou takové obyčejné. Ano, život není peříčko, ale proč o tom ještě takhle psát? No jistě! Lidé to milují, ženy si chtějí pobrečet, vědět, že osudová láska existuje a že tragédie bohužel nechodí po horách, ale po lidech.
Rachel McAdams, Ryan Gosling
| Warner Bros.
No a samozřejmě tragédie nechybí ani v dané novince. Děj The Longest Ride je rozdělený na dva proplétající se milostné příběhy. První začíná tím, že se 90 letý muž ocitá uvězněný ve svém autě po velké dopravní nehodě ve sněhové vánici na opuštěné cestě. Upadá do bezvědomí, čeká na záchranu a během toho se mu před očima zjevuje jeho osudová láska, která zemřela dříve. Oba pak vzpomínají na svůj společný život, včetně mužova těžkého návratu z II. světové války, kdy díky zranění nemohl mít s milovanou ženou děti. Stali se proslulými sběrateli umění a po smrti manželky ztratil hrdina smysl života. Druhý příběh se odehrává mezi mladou historičkou umění a pohledným jezdcem rodea. Ačkoli pocházejí z naprosto odlišných poměrů, zamilují se do sebe. Každý z nich má své sny, cíle a kovboj navíc cítí, že bojuje s časem a neměl by s ohledem na možná zranění pokračovat, ovšem musí zachránit rodinný ranč. Pak nastanou podivné události, během kterých se mohou tyto dvě odlišné generace milenců zachránit navzájem.
Zac Efron, Taylor Schilling
| Warner Bros.
Tak co? Šli byste na premiéru takového slaďáku? A schválně, koho byste rádi viděli v jednotlivých rolích? V současné době je asi největší rvačka o Jennifer Lawrence (ostatně je žhavou kandidátkou na Oscara), kovboj by měl mít poměrně slušné tělo. Řekla bych, že tím vypadává Shia LaBeouf nebo Joseph Gordon-Levitt, tedy pokud nezapracují na svalové hmotě. Naopak přichází v úvahu třeba Liam Hemsworth. A jak šel čas přes II. světovou by bylo hezké sledovat v podání Brada Pitta, ten stárnout i mládnout umí...
Dost ale fantazií. Počkejme si raději na realitu.