Poslední píseň

67%
Poslední píseň

Život sedmnáctileté Veroniky 'Ronnie' Millerové je najednou vzhůru nohama, když se její rodiče rozvedou a její otec se odstěhuje z New Yorku do města Tybee Island ve státě Georgia. O tři roky později si se svými rodiči stále nerozumí a zlobí se na ně, zvláštně na svého otce, dokud se její matka nerozhodne, že by bylo v nejlepším zájmu všech zúčastněných, aby strávila léto v Tybee Island se svým otcem. Její otec je bývalý koncertní pianista a učitel a žije tichý život v pobřežním městě. Je plně ponořen do tvorby uměleckého díla, které se stane hlavní ozdobou místního kostela. Nezapomenutelný příběh o lásce v jejích nesčetných podobách – první láska, láska mezi rodiči a dětmi – který ukazuje, jak jen to román Nicholase Sparkse umí, mnoho způsobů, jak hluboce procítěné vztahy mohou naše srdce zlomit a zase je uzdravit.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Okouzlujici Greg Kinnear (to je ten zmlaceny malir Simon Bishop s bruselskym grifonkem Verdellem z filmu Lepsi uz to nebude? nechce se verit) v roli opusteneho ucitele hudby. Nikdo netusi, ze za prosbou stravit leto s detmi, ktere v navalu letargie z rozpadu vztahu s jejich matkou pred lety opustil, je touha lepe je poznat a dustojne se s nimi rozloucit. Ale vzdorovita Ronnie (s muzikantskym talentem po otci, ktery po jeho odchodu zamerne ignoruje) a detsky ukrivdeny Jonas se s nim sblizit zpocatku odmitaji ...
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 311 bodů
7
Příběh o upřímné lidské lásce přicházející v nejtěžší chvíli po absolutním selhání jakékoliv komunikace. Dcera v pubertálním věku a otec, který již s dětmi vlivem rozvodu nežije. Začátek příběhu je klasický a po divácké stránce moc k přitažlivosti nenavnadí. Něco takového tu bylo skutečně již nesčíslněkrát, tudíž nic originálního nepřináší. Sedmnáctiletá Veronika se svým mladším bráškou přijíždí na léto za svým otcem na venkov, kterého však zarputile nenávidí. A dává to hodně najevo. Malý bráška je však naopak z otce nadšený a trávení léta s ním si naplno užívá. Takže co se týče Veroniky, coby hlavní postavy, jen rebelie, kluci a coby vegetariánka zachránkyně želvích vajíček. Kdo z diváků vydrží tři čtvrtiny filmu přetrpět stereotypnost daného příběhu, v podstatě vyhrál. Sice se jedná o romantický film s použitou žánrovou šablonou, ale vše nakonec přeci jen skončí jinak. Dojde k usmíření? Ano, dojde. Ale vlivem odhalení smrtelné nemoci otce. Kapesníky tedy během sledování potřeba budou, ale ze zcela jiného důvodu. Vše vrcholí tragickou událostí, ze které vzniknou vazby související s hodnotou rodiny, silou vůle, s vírou a pokáním. Nakonec z toho zkrátka vyleze příběh nejen s první láskou plnou neočekávaných životních okamžiků, dokonce i s třídními rozdíly, ale hlavně o mezilidských vztazích nejen v rámci rodiny, ale i mezi obyvateli venkova. Je v tom kus moralizačního aspektu cílené právě na mladé lidi. Za pomoci emocionálních skutků je snaha je dovést k sebeúctě a solidaritě. V hlavní roli Miley Cyrus a byť se viditelně snaží, obzvlášť v romantických a emočních scénách je bohužel naprosto nepřesvědčivá. Jako rebelka však působí dobře. Snímek se tedy nakonec jeví poutavě a dojemně s dobrým příběhem mísící sentimentálnost a romantiku, ale moc diváků se k tomu asi už nevrátí. Svádí se to sice na přítomnost Miley Cyrus, neboť je stále zaškatulkovaná coby Hannah Montana ze stejnojmenného televizního seriálu, ale spíše je to absencí té správné atmosféry v oněch prvních dvou třetinách stopáže snímku. Emoční konec to prostě nezachraňuje.
lenka-staudova
270 bodů
9.5
Zvolila jsem tento film, když se mi zachtělo podívat se na něco hodně ,,slaďoučkého" a ,, oddychového" a ono to nakonec bylo i emotivní! Výběr herců se překvapivě zdařil. První láska, nemoc, odpuštění. Určitě osloví spíše mladší publikum no a hlavně nás holky.

Dodatečné informace

Původní název:
The Last Song (více)
  • USA Poslední píseň
  • USA The Last Song
  • USA Az utolsó dal
  • USA La ultima canción
  • USA Mit Dir an meiner Seite
  • USA The Last Song: Ostatnia piosenka
  • USA Viimane laul
Distributor:
Magicbox
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
89,14 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Poslední píseň je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch