Bohdan Sláma bude hostem Roberta Redforda na festivalu Sundance!

Bohdan Sláma bude hostem Roberta Redforda na festivalu Sundance!
bohdan-slama-bude-hostem-roberta-redforda-na-festivalu-sundance-1
Příběh z malého českého města s Jaroslavem Pleslem, Annou Geislerovou a Karlem Rodenem v hlavních rolích se dostal mezi čtrnáct snímků z celého světa zařazených do kategorie World Dramatic Competition, která má představovat nové, progresivní či inovativní postupy ve světové kinematografii. Slámův snímek byl přitom do soutěže vybrán v konkurenci 1 983 filmů! Producent filmu Pavel Strnad to komentoval víc než lakonicky: "Je to bomba!" Teprve později přidal rozsáhlejší komentář: "Sundance je mekka nezávislého filmu a tento úspěch je bezesporu dokladem kvalit filmů Bohdana Slámy a potvrzení jeho mezinárodního renomé."
"Je super, když se malý český film dokáže dostat takhle daleko do světa," netají obrovskou radost ani Bohdan Sláma. "Čtyři slunce vznikala hrozně úsporně, ale taky výjimečně svobodně a o to větším povzbuzením pro mě tenhle úspěch je. Je to důkaz toho, že když máte silný příběh a skvělé herce, peníze nejsou zas tolik důležitý." Trojnásobný držitel Českého lva se svými předchozími snímky triumfoval mj. na festivalech v Rotterdamu, San Franciscu, San Sebastianu, Aténách, Chotěbuzi či Soči. "Obrovsky se na Sundance těším, zároveň už se tam ale vkrádá obava, jak tam náš film zarezonuje, jestli ho publikum přijme, to bude napínavý," říká Sláma.
Celkem se na letošním Sundance Festivalu představí 110 filmů z 31 zemí, osmdesát osm z nich ve světové premiéře. Do českých kin dorazí Čtyři slunce 8. března 2012.