Zachrání Roberta Zemeckise zdrogovaný Denzel Washington?

Zachrání Roberta Zemeckise zdrogovaný Denzel Washington?
| Twentieth Century Fox
Denzel Washington
| Twentieth Century Fox
Od té doby blbnul s počítačovou animací, osahal si ji v Polárním expresu a následoval Beowulf a Vánoční koleda. Nic z toho extra nevydělalo, ale Zemeckis věřil, že jde směrem budoucnosti. A proto vsadil ohromné peníze na animák Máma mezi marťany a to nadobro zlomilo vaz jeho hrátkám s motion-capture. Masivní rozpočet 150 milionů dolarů se nevrátil ani ze třetiny (což z filmu dělá jeden z největších propadáku všech dob!). Sešlo z plánovaného motion-capture remaku Žluté ponorky a místo něho musel začít Zemeckis vybírat jinde. V hraném filmu. Což je vlastně dobře – tam mu to šlo vždycky nejlépe.
Přestože má v poslední době Zemeckis cejch průšviháře, pořád je to člověk, který na přelomu osmdesátých a devadesátých let točil jednu pecku za druhou. Studio Paramount ho proto přemluvilo k režii filmu Flight. Scénář Johna Gatinse (Real Steel) vypráví o oslavovaném pilotovi, kterému se povede přistát s porouchaným letadlem plným pasažérů. Pověstné ale tkví v tom, že byl „hrdina“ během letu doslova na šrot. Drogy a alkohol v kombinaci s nezaslouženou slávou a výčitkami svědomí? To už je slušný prostor pro pořádné drama.
Gatis si dělal zálusk i na režii, studio stálo o Zemeckise, který na nabídku po měnším váhání kývnul. K tomu Denzela Washingtona do hlavní role a neotřelý námět, uznejte, Flight nevypadá na papíře vůbec špatně. Držme proto Zemeckisovi palce, aby mu návrat do první režisérské ligy vyšel.