Fenomén děsivých klaunů, kteří terorizovali Ameriku, ožije v kinech

Fenomén děsivých klaunů, kteří terorizovali Ameriku, ožije v kinech
Gags The Clown
Pár let zpátky se v Americe děla zvláštní věc - po nocích se ulicemi toulali podezřele vypadající klauni, přičemž někteří jen zírali a jiní měli dokonce zbraně. Nebyla to vůbec příjemná situace, ale naštěstí neměla žádnou fatální dohru. Bylo jen otázkou času, než na to téma vznikne film. A dnes ho tu máme - jmenuje se Gags The Clown a má formu found footage hororu:
Pro podobné téma je zvolený styl bez debat ideální. Nemělo by ale jít o nervy drásající záležitost. Autoři slibují i nějaký ten humor, přičemž příběh se odehrává v Green Bay ve Wisconsinu, kde skupince přátel zkříží cestu děsivě vyhlížející klaun Gags, který si již stihl získat pozornost médií.
Režisér Adam Krause téma již jednou zadaptoval a to v podobě krátkého filmu, na který se můžete podívat níže. Ironií osudu je, že v samotném Green Bay děsiví klauni vlastně nikdy nebyli. Respektive po tamních ulicích jeden čas chodil po nocích muž v kostýmu klauna s černými nafukovacími balonky a média se o něj začala zajímat, ale později se ukázalo, že byl děsivý klaun pouhou součástí marketingové kampaně ke zmíněnému krátkému filmu.
Gags The Clown se zatím promítá na festivalech a na premiéru teprve čeká.

Gags - krátkometrážní film:

Gags