Sylvester Stallone míří do televize v seriálu Omerta podle románu Maria Puza

Sylvester Stallone míří do televize v seriálu Omerta podle románu Maria Puza
Je skoro škoda, že se Stallonemu povedlo tohle znovunakopnutí až před sedmdesátkou. Pořád to ale neznamená, že by nemohl předvést několik památných hereckých výkonů. Minimálně připravovaný televizní projekt Omerta by mu mohl nějakou tu další nominaci na prestižní cenu přihrát.
sylvester-stallone-miri-do-televize-v-serialu-omerta-podle-romanu-maria-puza
Seriál bude vycházet ze stejnojmenného románu Maria Puza. Ten proslul sérií knih z prostředí italské mafie v USA, kam spadá vyjma Omerty i jeho legendární díla Kmotr, Sicilián a Poslední kmotr. Popis knihy je následující: "Don Raymonde Aprile, hlava jedné z tradičních mafiánských rodin, nashromáždil obrovské jmění, úspěšně se vyhnul velkému zátahu FBI, a když odešel do důchodu, dal si záležet na tom, aby zajistil syny, dceru a synovce Astorra a měl klidné stáří. Tři roky si spokojeně žil v ústraní, důstojně, v blahobytu a bezpečí. A pak jednoho nedělního rána vyšel z kostela a uviděl, jak u chodníku zastavuje vůz a vyskakují z něj ozbrojení muži… Pozůstalí se musí vypořádat s dědictvím a celou řadou otázek. Kdo dona Aprila zabil a proč? Jde o vyřizování starých účtů, policejní komplot nebo o něco jiného? Vychoval don si následníka? A objeví se někdo, kdo bude ctít dávné tradice omerty, zákona mlčení, a nesmlouvavě se vyrovná s nepřáteli?"
Stallone si přirozeně zahraje Dona Raymondea Aprileho. Přestože jeho postava v románu zemře, neznamená to, že bychom si ho v seriálu dost neužili. V předloze nejde o malou roli a vždy s ní mohou tvůrci pracovat formou flashbacků (navíc se seriál klidně může odehrávat před zmíněnou střelbou v kostele). Scénář k pilotu je již hotový, režie se ujme zkušený Antoine Fuqua, který letos do kin vyšle remake Sedm statečných.