Seriálový smutek: Stoupenci zla, Constantine, Forever a Backstrom končí

Seriálový smutek: Stoupenci zla, Constantine, Forever a Backstrom končí
Backstrom
serialovy-smutek-stoupenci-zla-constantine-forever-a-backstrom-konci
Backstrom
Ani letošek není výjimkou v tom, že se hned několik zajímavých seriálů bohužel nedočká druhé sezóny. Začneme stanící Fox. Ta oficiálně potvrdila, že končí Backstrom a Stoupenci zla. Backstrom, který je jakousi kombinací doktora House a Homera Simpsona, neměl (navzdory nesporně zábavné hlavní postavě) žádnou větší sledovanost, takže se konečná po jednom kolečku dala čekat. Stoupenci zla to dotáhli dál - momentálně jedou již třetí sezónu. Před nedávnem se však raketově propadli, neboť v jednom z posledních uvedených dílů došlo k zásadnímu dějovému zvratu. Stanice se rozhodla, že bude lepší nepokoušet štěstí a seriál třetí sezónou rovnou i ukončí.
Následující odstavec obsahuje OBROVSKÝ spoiler ke Stoupencům zla, takže kdo si nechce zkazit překvapení, prostě ho přeskočte.
Stoupenci zla
Stoupenci zla | Fox Network
V případě Stoupenců zla lze mluvit o zbytečně unáhleném rozhodnutí. Diváci zažili nevyhnutelný šok poté, co byl Joe Carroll popraven injekcí. Scenáristé přesto přišli se zajímavou variantou, jak ho udržet nadále ve hře. Je ohromná škoda, že nebudou mít možnost s myšlenkou pracovat déle, než dalších pár dílů. Třetí sezóně Stoupenců zla zbývají do konce pouhé čtyři epizody.
serialovy-smutek-stoupenci-zla-constantine-forever-a-backstrom-konci-3
Constantine
A jedeme dál. Své stopky se dočkal i charismatický Constantine. Stanice NBC váhala, jak s pořadem naložit a nakonec zvolila tu horší variantu. Adaptace úspěšného komiksu se bohužel neuvedl dvakrát slavně a začala opravdu šlapat až ve chvíli, kdy už řada diváků seriál zavrhla. Momentálně tak oficiálně končí po jediné sezóně o třinácti dílech. Lepšící se ratingy nicméně neušly producentům série, kteří se snaží bojovníka s démony uplatnit na jiné stanici. Vzhledem k momentálnímu komiksovému boomu by to mohlo vyjít.
Svého konce se paradoxně (vzhledem k názvu) dočkal po jedné sezóně i seriál Forever, v němž Ioan Gruffudd hraje nesmrtelného dr. Henryho Morgana, který využívá svůj zvláštní dar k originálnímu řešení vražd. Zaříznutí Forever je ze všech zmíněných show nejpřekvapivější. Pravda, seriál neměl úplně závratná čísla (v průměru 4 miliony diváků na díl), těšil se ale výbornému hodnocení. Ani to ho bohužel nezachránilo od zrušení. 
serialovy-smutek-stoupenci-zla-constantine-forever-a-backstrom-konci-2
Forever
Forever by si zasloužil druhou sezónu minimálně kvůli fantastickému Gruffuddovi, pro něhož je dr. Henry Morgan bezpochyby životní rolí.
Obrázek článku