Dev Patel se setká s matkou až po 25 letech

Dev Patel se setká s matkou až po 25 letech
Dev Patel | CinemArt
Hlavních rolí se ujmou Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara, David Wenham, Divian Ladwa, Nawazuddin Siddiqui, Priyanka Bose, Tannishtha Chatterjee a Deepti Naval.
Dev Patel
Dev Patel | CinemArt
Saroo Brierley sepsal svůj životní příběh v knizeA Long Way Homea do podoby scénáře jej přepracoval Luke Davies. V pouhých pěti letech se Saroo ocitl v nezáviděníhodné životní situaci. Otec opustil rodinu a matka byla jedinou živitelkou jeho i jeho sourozenců. Velmi těžce pracovala, ale peněz bylo málo. Nemohla si dovolit ani posílat děti do školy. Saroo spolu s bratry pomáhal tím, že chodil žebrat na nádraží. Jednoho dne však nešťastnou náhodou usnul v jednom z vagónů a nedokázal se z něj následně dostat. Vlak s ním urazil přes 1500 kilometrů a zavezl ho až do Kalkaty. Odloučení matky a jejího syna trvalo celých 25 let.
Role Brierleyho se ujme Dev Patel, zatímco Nicole Kidman ztvární jeho adoptivní matku Sue, která se s chlapcem přestěhuje do Austrálie.
Produkují Emile Sherman, Iain Canning a Angie Fielder. Štáb je nyní v Indii a odtud se přesune do Austrálie, kde bude natáčení pokračovat. Premiéra snímku Lion je zatím v plánu na druhou polovinu roku 2016.