Nový Zaklínač je tady. Náhrada za Henryho Cavilla se představuje na prvních fotkách

Nový Zaklínač je tady. Náhrada za Henryho Cavilla se představuje na prvních fotkách
Zaklínač, 3. řada | Netflix
Čtvrtá i pátá série, jež se budou točit v podstatě souběžně, rozběhly své kamery před pár týdny a po place už tak znovu pobíhá Freya Allan coby Ciri i Anya Chalotra jako Yennefer. Jen ten třetí do party se změnil. Henry Cavill nebyl podle všeho spokojen s tvůrčím směřováním celého projektu, a tak se jej rozhodl předběžně opustit. Ústřední roli seriálu tak po něm převzal Liam Hemsworth (známý třeba ze snímku Land of Bad), což se samozřejmě neobešlo bez negativních ohlasů fanoušků.
Zaklínač
Zaklínač
  • Netflix
72%
Ti často píšou, že se jedná o pomyslný poslední hřebíček do rakve nebo že se Hemsworth na roli zaklínačského drsňáka vůbec nehodí. Nesmíme ale zapomínat, že podobné soudy musel před premiérou první řady často číst i samotný Cavill a nakonec byl hlavním pozitivem celého seriálu. Minimálně do prvních záběrů a traileru by proto bylo velmi krátkozraké Hemswortha odepsat. Něco podobného si ostatně myslí i Freya Allan, jež se v rozhovoru pro web Inverse vyjádřila k tomu, že je jí líto, v jaké pozici se Hemsworth aktuálně nachází, a bylo by fér, kdyby mu diváci dali šanci.
Na internet nyní utekly první fotky z natáčení, které ukazují Hemswortha v převleku Geralta při akci i během tradičního postávání. A nutno říct, že zatím do klasického brnění i paruky pasuje celkem obstojně a možná budou remcalové aspoň na chvíli uspokojeni. Samozřejmě je otázkou, jak moc se dokáže přiblížit Cavillově charismatu, v nedávném akčňáku Land of Bad ale stihl prokázat, že minimálně po akční stránce by mu měl být důstojným nástupcem.
Čtvrtá řada Zaklínače dorazí nejdříve příští rok a společně s finální sérií bude vycházet z knih Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera a kromě Hemswortha přibudou do obsazení i Laurence Fishburne či Sharlto Copley z District 9 a nedávného akčňáku Opičí muž. Jak se vám Hemsworth na prvních fotkách líbí?
Podívejte se také na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: Collider, Inverse, X