Muž na laně: teaser

Před necelými čtyřmi měsíci jsme vám představili připravovanou novinku režiséra Roberta Zemeckise, snímek The Walk (2015), který se v českých kinech bude promítat pod názvem Chůze po laně. V životopisném dramatu si slavného artistu Philippa Petita zahrál Joseph Gordon-Levitt.
Slavný Francouz se vyznamenal v roce 1974 kouskem, který vzbuzuje údiv i zástavu srdce; procházel se totiž na laně napnutném mezi vrcholky newyorských Dvojčat. Tvůrci do světa vysílají první teaser Chůze po laně. Ten de facto rekonstruuje archivní dokumentární záběry z akce, k níž před 40 lety došlo.
Člověk se nemůže zbavit mrazení v zádech (vlastně po celém těle). Když má navíc závrať z výšek, může jít o mnohokrát "působivější" horor než všechny letošní "lekačky" dohromady. A to je teprve začátek, protože v teaseru Gordon-Levitt pouze balancuje na traverze jedné z budov "Dvojčat". Snímek vzbuzuje nejen emoce (artista Petit hrál ruskou ruletu ve výšce kolem 400 metrů nad mořem, newyorská Dvojčata už nestojí), ale též očekávání. Podaří se Zemeckisovi vrátit mezi režisérskou elitu? Letem z roku 2012 nakročil správnou nohou. A co Gordon-Levitt v roli provazochodce? Dozvíme se příští podzim v kinech.

Související osoby


Související tituly


Související články