VIDEO: Bude Macháček znovu nestyda? Představuje se upoutávka na Pohádkáře Vladimíra Michálka.

Režisér Vladimír Michálek realizoval poměrně dost kvalitních (Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala, Babí léto, O rodičích a dětech) a zajímavých (Amerika, Anděl Exit) snímků. Po roce 2007 ale přišel útlum, původně pro televizi natočený Posel Michálka zpátky na hlavní režisérskou kolej nezavezl.
Po Poslovi přichází na scénu postel a Pohádkář, na jehož vzniku se coby scenárista opět podílel Marek Epstein. Upoutávka na herecky velmi silně obsazený film je ale úplně vedle. V hlavních rolích Eva Herzigová, Aňa Geislerová, Jiří Macháček a postel. Když si pak přečtete oficiální text distributora, nevěříte, že se díváte na trailer k popisovanému filmu.
"Příběh muže mezi dvěma ženami, příběh o vášni, touze, podvodu a lži a věčném odpouštění vznikl podle knihy populární spisovatelky Barbary Nesvadbové . Má podobu takřka detektivního příběhu. Kapitán Rott ( Matěj Hádek ) pátrá po totožnosti těla nalezeného v řece. Díky tomu se dostává doprostřed příběhu muže, který si prostřednictvím lži budoval vlastní svět a díky tomu dokázal žít dva odlišné životy."
Dvouminutový trailer, kde se střídají nahotinky a detaily na obličej. Místo tísnivé atmosféry policejního vyšetřování tvůrci navozují poměrně pohodově plynoucí náladičku s nějakým tím prohřeškem proti Desateru. Byl to záměr? Šlo tvůrcům upoutávky o to nalákat na slavnou modelku, která se ve filmech jen tak neobjevuje, a ve snímku samotném "zabrnkat" na dramatičtější notu? Jde o podvod na diváka nebo si autoři připravili sofistikovanou mystifikaci, kterou filmoví fanoušci ocení? Dozvíme se 6. listopadu v kinech.

Související osoby


Související tituly


Související videa


Související články