Mořská panna, Aquamarine / Aquamarine (2006): Trailer

Dvě kamarádky žijí v kousek od plážového klubu, kde po jedné obzvlášť divoké bouři objeví v bazénu mořskou pannu. Ta jim prozradí, že když jí pomůžou najít lásku, dokáže jim splnit jedno přání. A ony mají skutečně velké přání…
Claire a Hailey jsou nerozlučné kamarádky a žijí v přímořském městečku. Claire, které zahynuli oba rodiče na moři, s babičkou a dědečkem, Hailey, poté co je opustil otec, s matkou oceánografkou. Ta právě dostala vysněné místo v Austrálii a mají se stěhovat. Hailey by dala všechno za to, aby mohla zůstat. Obě dívky denně tiše obdivují nádherné opálené tělo plavčíka Raymonda a přemýšlejí, jak si získat jeho pozornost. Možná se naskytne příležitost při chystaném rozlučkovém večírku na pláži.
Jedné noci přijde silná bouře a vlny přinesou na břeh chaluhy a všelijaký nepořádek. Při úklidu bazénu si Claire všimne, že tam něco je: a brzy s Hailey zjistí, že se tam schovává krásná blonďatá mořská panna, která utekla otci. Ten ji nutí vzít si ženicha, kterého nechce. Aquamarine se s otcem vsadila, že do tří dnů najde na souši lásku, která v jejich světě neexistuje. Ve dne se její ocas mění v normální nohy, a dokud nezapadne slunce, může žít jako každá jiná dívka. Jen se nesmí dotknout vody. Když starý Leonard bazén vypustí, Aquamarine se schová v bufetu na pláži. Obě dívky se rozhodnou jí pomoci najít lásku. Za to jim pak vyplní jedno přání. A co by si Claire a Hailey mohly přát jiného, než aby Hailey nemusela odjet! Jakmile poprvé uvidí Raymonda, rozhodne se Aquamarine, jinak přezdívaná Voděnka, že právě on bude ten pravý. A dívky – ač s těžkým srdcem – souhlasí. A zdá se, že Raymond, na kterého si dělá zálusk i nafoukaná a rozmazlená Cecilie, má o krásnou blondýnku skutečně zájem. Na pouti jí koupí nafukovacího žraloka, vezme ji do restaurace a na šlapadla. Aquamarine je nadšená. Navíc jde s oběma kamarádkami nakupovat a dostane pěkné šaty. Jen na noc se musí schovat někam do vody. Protože v oceánu by ji našel otec, dívky pro ni vymyslí úkryt ve vysoké vodárenské věži na pláži.
Cecilie se všemožně snaží získat zpět Raymondovu přízeň. Dokonce mu namluví, že Aquamarine už má chlapce, který ji doprovodí na večírek. To ale Claire brzy uvede na pravou míru a Aquamarine jde na pláž s Raymondem. Krásný den rychle uteče a ona se musí vrátit do věže. Nenávistná a závistivá Cecilie ji tam ale tajně sleduje, a když vyleze nahoru, objeví její tajemství. Shodí žebřík, aby se dívka nemohla dostat ven, a spěchá všechno říct otci. Chce všude rozhlásit, že ve vodárenské věži někdo je, a už se těší, jak svou soupeřku znemožní.
Na místo přijede i televize, ale když hasiči vyšplhají k nádrži, najdou v ní jen nafukovacího žraloka. Aquamarine totiž pomohl starý Leonard, který po ní ve vypuštěném bazénu našel přívěsek, který mu nedal spát. Tušil, že dívka skrývá nějaké tajemství. Cecilii se nakonec všichni vysmějí. Dokonce i otec jí přede všemi vyčiní. Druhý den se Aquamarine schází s Raymondem a klade mu zásadní otázku: Miluje ji? Mladík ale takhle jednoznačně odpovědět nechce, vždyť se sotva znají! Aquamarine se rozpláče. Moře se náhle rozbouří – to její otec se zlobí; nepřesvědčila ho, že láska existuje, a stáhne ji zpět do oceánu. Claire a Hailey se okamžitě rozhodují: svou kamarádku musejí zachránit...

Související tituly