Lion: Trailer - hvězda Milionáře z chatrče v dojemném celovečeráku debutanta

Před sedmi lety zaujal v multioscarovém hitu režiséra Dannyho Boylea Milionář z chatrče (2008). Dev Patel dospěl, jiskra v oku a smutek, který vás uvrhne do kolen, mu zůstává. 26 letý herec se představil na torontském filmovém festivalu v celovečerním debutu Gartha Davise (seriál Top of the Lake) Lion. A z festivalových kuloárů zaznívají hlasy, že se našel vážný kandidát na Oscara...
Téma by akademiky oslovit mohlo - koprodukční drama pojednává o životních peripetiích Saroo Brierleyho, který v pěti letech usnul ve vlaku, urazil 1.500 kilometrů a octl se v indické Kalkatě. Dostal se k adoptivním rodičům, ale na své kořeny nezapomněl a po nekonečných 25 letech se shledal se svou skutečnou matkou.
Ve filmu hraje Saroovu adoptivní matku Nicole Kidman. Dívku Lucy, s níž naváže intimní vztah, ztvárnila Rooney Mara. Téma filmu napsal sám život, respektive skutečný ztracenec Saroo Brierley. Psychologická linka mezi Patelem a Marou vypadá z traileru celkem zajímavě. Zda půjde o povedené dílo, se český divák v kinech prvně dozví 8. prosince 2016.

Související osoby


Související tituly


Související videa


Související články