VIDEO: Viggo Mortensen bojuje o vlastní děti v zajímavém debutu Tohle je náš svět

V Karlových Varech bude mít premiéru celovečerní režijní debut herce Matta Rosse (Dobrou noc a hodně štěstí, Sběratelé kostí) Tohle je náš svět (2016). V dramatu ztvárnil Viggo Mortensen postavu otce, který svou dětskou "smečku" vychovává mimo civilizaci. Pak ale dojde k tragické události a skupina se musí vydat do moderního světa. Nechybějí tragikomické situace (co je "hot dog" a "coca cola"?), konfrontace se světem, který znali jen z knih, první lásky a "starostliví" příbuzní.
Není to ale poprvé, co se podobná látka vydává do kin. Před rokem měl premiéru český dokument Stále spolu (2014), pojednávající o jedenáctičlenné (!!!) rodině, žijící mimo civilizaci. Tématu se věnoval i oscarový Room (2015).
Americký film Tohle je náš svět byl v premiéře uveden na festivalu v Sundance a jeho režisér Matt Ross si z festivalu v Cannes odnesl cenu za nejlepší režii v prestižní sekci Un Certain Regard. Do českých kin zamíří Tohle je náš svět 14. července 2016.
Zástupce distribuční společnosti Aerofilms ke koupi a tématu snímku dodává: "Opakované administrativní nesnáze spojené s koupí tohoto filmu do české distribuce už byly jistým znamením, že to nebude jen tak ledajaký snímek. Jeho úspěšné festivalové tažení a cena za nejlepší režii v sekci Un Certain Regard v Cannes nás přesvědčují, že se sice někdo může po zhlédnutí filmu nekonečně dlouho přít, zda lze skutečně žít v přírodě, vychovávat a vzdělávat děti po svém a považovat výdobytky moderní civilizace za škodlivé, ale PŘEDEVŠÍM je tento film typickou letní podívanou, která vás nabije energií. Protože je tam Viggo, zazní tam hudba islandské skupiny Sigur Rós  a všechny hlavní postavy jsou fantastické."

Související osoby


Související tituly


Související videa


Související články