Kmotr / The Godfather: Trailer k obnovené premiéře

Kmotr (1972) je naprostou legendou, která dalece překračuje svůj žánr. Je jedním z nejlepších filmů historie patřících zároveň mezi divácky nejoblíbenější snímky vůbec. Natočil ho slavný Francis Ford Coppola podle stejnojmenné knihy Maria Puza. Už proto, že se sám spisovatel podílel na scénáři, jde o podívanou vskutku fenomenální. Kmotr je přelomové dílo své doby nejen umělecky, ale i komerčně, protože si ho zamilovali nejen akademici, ale i všichni filmoví fanoušci.
Kmotr je příběhem newyorské mafiánské rodiny Corleonů, v jejímž čele stojí vážený don Vito. Režisérovi se ve filmu povedlo přesně popsat prostředí organizovaného zločinu v Americe po druhé světové válce na příkladu hierarchicky organizované italské mafie začleněné do tehdejší společnosti. Divák sleduje boj o moc, rodinné pnutí a předávání pomyslného žezla synovi.
Snímek získal tři Oscary – za nejlepší film, scénář podle předlohy a nejlepší mužský herecký výkon a teď se vrací pro nadšené fanoušky opět na velká plátna českých kin, kam po právu patří. (Pannonia Entertainment)

Související osoby


Související tituly


Související články