Ulice Cloverfield 10: Trailer - J.J. Abrams znovu šokuje - v tichosti připravil pokračování hitu Cloverfied (Monstrum)!

Klobouk dolů před Abramsem. Jedna věc je dokázat ututlat natáčení před veřejností. Druhá přemluvit studio, aby film nechtělo (do určité doby) propagovat. Jako blesk z čistého nebe tak přichází trailer na Cloverfield 2, respektive na 10 Cloverfield Lane. O zápletce zatím víme následující: Mladá žena (Mary Elizabeth Winstead) se po autonehodě probouzí ve sklepě muže (John Goodman), který tvrdí, že jí zachránil život od chemického útoku. Na konci traileru se žena vydá na útěk, dostane se až k hlavním dveřím a oknem vidí něco, co přirozeně my nevidíme a nejspíš neuvidíme do chvíle, než film bude v kinech (nepochybujte, že i tohle si Abrams pohlídá).
Snímek svého předchůdce připomíná minimálně. Je uzavřen do malého prostoru a nechybí známé tváře. Obojí pro jedničku charakteristické nebylo. A je to dobře, protože pokud točit pokračování Cloverfieldu, tak po "cameronovsku" (tedy způsobem, že bude dvojka úplně jiná). Snímek je režijním debutem Daniela Trachtenberga, který před pár lety zaujal kraťasem Portal: No Escape. Podívat se na něj můžete níže a jak jistě sami uznáte, potenciál tu je. Snad ho dokáže správně využít v celovečerní stopáži.
Pokračování 10 Cloverfield Lane vstoupí do amerických kin již 11. března 2016. Doufejme, že česká premiéra na sebe nenechá dlouho čekat.
Hodnocení traileru: 80%

Související osoby


Související tituly


Související články