Profilový obrázek

Lydie

Lydie Boráková

Komentáře 33

Od nejnovějších
  1. Milionář z chatrče
    Milionář z chatrče (2008)
    8.5
    Životní příběh chudého indického chlapce ze slumu. Celý příběh je hodně založený na náhodě, díky které všechny odpovědi na otázky znal. Je to díky tomu spíš neveselá pohádka, než příběh kterému se dá plně věřit. To jak je natočený a jak působí z něj ale dělá víc než to a viděla jsem ho kvůli tomu už několikrát. Oscary si to plně zasloužilo.
  2. Tenet
    Tenet (2020)
    9
    Precizně vystavená zápletka, kde muselo být velmi pracné dbát na detaily. Je to film, který budu muset vidět ještě jednou, abych všechno pochopila. Nolan je jeden z mála režisérů, který předpokladá inteligentního diváka. Film mě velice mile překvapil, neuvěřitelně mě bavil.
  3. Bez jištění na El Capitan
    Bez jištění na El Capitan (2018)
    9
    Dokument celý stojí na působivém sportovním výkonu Alexe Honnolda. Je neuvěřitelný co dokáže. Bylo velmi zajímavé sledovat jeho život a co ho vede k tomu překonávat nemožné. Vyvrcholilo to výlezem na El cap, na který nebylo snadné se koukat, jak napínavé to bylo. Vážně působivý film.
  4. Velká hra
    Velká hra (2017)
    7.5
    Moc dobře natočený životopisný film o inteligentní ženě, která se nevzdává. I když o pokeru nevím nic, tak mě bavil. Film má slušné tempo, děj byl zajímavý od začátku až do konce a k tomu ještě výborné herecké výkony Jessicy Chastain a Idrise Elby, byla jsem spokojená.
  5. Marťan
    Marťan (2015)
    9
    Marťan je výborný a realistický sci-fi film plný humoru i napětí se skvělými herci. Četla jsem samozřejmě knihu a příjemně mě překvapilo její filmové zpracování. Hlavní hrdina nepropadá beznaději, ale dokáže využít své znalosti, aby dokázal přežít. Celkově je to krásně natočené dobrodružství, působí velice pozitivně.
  6. AVA: Bez soucitu
    AVA: Bez soucitu (2020)
    5
    Ava: Bez soucitu je průměrný akční film. Úvodní titulky v kostce vysvětlují Avin předchozí život a v celém filmu se objevují vzpomínky na její minulost, na rodinné křivdy, závislost na alkoholu, drogách a pobyt v armádě. Po neúspěšné akci se vrací domů, aby napravila vztahy se svými blízkými. Bohužel to není ani povedený akční film ani dobré rodinné drama, i když v případě lepšího scénáře by mohl vzniknout zajímavý film.
  7. Poslední údolí
    Poslední údolí (1971)
    10
    V období třicetileté války zemí táhnou žoldáci Na svém tažení nalézají v těžko přístupném údolí vesnici, nezasaženou válkou a kapitán se rozhoduje v ní přezimovat. Je to nádherný film o tom, jak naprosto odlišné skupiny lidí (vojsko žoldáků a obyvatelé vesnice) musí v zájmu přežití spolupracovat a udržet příměří. Je to jeden z nejlepších filmů na téma nesmyslnost válek a hloupost náboženství. Hodně nadčasový film se skvělými dialogy.
  8. Zakletý v čase
    Zakletý v čase (2009)
    8
    Příběh o lásce a cestování v čase, které tady neslouží jako motiv scifi filmu, ale je to spíš o tom, jak to působí na vztah hlavní dvojice. Je to romantický film se skvělými herci a i když se občas objeví nějaké nelogičnosti u cestování časem, romantická složka filmu funguje na výbornou.
  9. Zrodila se hvězda
    Zrodila se hvězda (2018)
    8
    Nešla jsem na film s velkým očekáváním, čekala jsem tuctový romantický příběh stokrát obehraný v podobných filmech, a to jsem taky dostala, ale v takové formě, že jsem byla ráda, že jsem se na film podívala. Nejvíc mě asi na tomto filmu uchvátili hlavní představitelé. Bradley mě překvapil jako zpěvák a Lady Gaga velmi mile překvapila hereckým výkonem.
  10. Švadlena
    Švadlena (2015)
    9
    Film je kombinace dramatu, komedie, romantiky a trochu i thrilleru o ženě, která se vrací do rodného městečka, aby se všem jeho obyvatelům krutě pomstila za to, že ji před lety z městečka vyhnali. Je přehlídkou rozmanitých charakterů, hlavně v negativním smysle. Potěšila mě krásná hudba, nádherné oblečení a vynikající Kate Winslet.
  11. Alita: Bojový Anděl
    Alita: Bojový Anděl (2019)
    8
    Celkem příjemné překvapení, nečekala jsem, že se mi bude dost líbit. Vizuální stránka byla skvělá, fantastické triky a bojové scény a velmi sympatická robotická hrdinka. Vadilo mi opomenutí bližších podrobností o společnosti, ale film pobaví, hezky uteče a nenudí
  12. Nikdy neodvracej zrak
    Nikdy neodvracej zrak (2018)
    10
    Film je zčásti inspirovaný životem německého malíře Gerharda Richtera. Von Donnersmarck se v tomto filmu dokázal kriticky podívat na německou historii, období nacismu, komunismu i rodící se svobodné části Německa. Nádherná kamera, výprava, scénář, kostýmy, malby, zkrátka úžasný zážitek.
  13. Stážista
    Stážista (2015)
    6
    Stážista je oddechová komedie,která ve vás zanechá pocit,že věk je jen číslo, důležité je neztratit duševní svěžest a pozitivní vztah ke světu. Je to spíš pěkná pohádka pro dospělé, ve které neexistují záporné postavy a problémy se vyřeší lehce jako mávnutím kouzelného proutku.
  14. Debbie a její parťačky
    Debbie a její parťačky (2018)
    5.5
    Dannyho parťáci v ženské verzi, ale bohužel tento film nepřichází s ničím novým, geniální loupež, která ničím nepřekvapí.Možná překvapí jen tím, že se nic nepokazí a že složitý plán vychází tak, jak si to holky naplánovaly. Je to film natočený především pro dámské publikum, spoustu krásných šatů, šperků a luxusní večírek.
  15. Dokud nás svatba nerozdělí
    Dokud nás svatba nerozdělí (2017)
    8.5
    Milá oddechová komedie o svatební oslavě z pohledu majitele svatební agentury, který se se svým týmem snaží splnit veškerá přání svatebčanů. Ne vždy se vše podaří a nejednou je třeba improvizovat. Film sice nedosáhl kvalit Nedotknutelných, ale rozhodně mě nezklamal.
  16. Největší showman
    Největší showman (2017)
    7.5
    Příběh Phinease Barnuma je dojemný příběh o splnění svého snu. Jeho muzikálová podoba v sobě má hodně hezkých písní. Film je pastva pro oči, díky jeho povedeným efektům a kameře. Nejvíc se mi v něm líbila dějová linka s Efronem a Zendayou. Byli tam ale i slabší části. Hlavně v podobě scénáristy vymyšleného zvratu s Jenny Lind. V hlavní roli je jako vždy sympatický Hugh Jackman, se svým prvním pokusem ve filmu, po konci v jeho nejznámnější roli.
  17. Star Wars: Poslední z Jediů
    Star Wars: Poslední z Jediů (2017)
    8
    Mnoho lidí si na film stěžuje, ale to neznamená, že to je špatný film. Má svoje problémy, ale ty jsou minoritní. U mě je hlavní problém akorát dějové linka s Rose, která nakonec na výsledek neměla prakticky vliv. Rozdílnost oproti minulým dílům rozhodně není na škodu. Dodává do série nové prvky a zbavuje se tím jistot, které dodal vykalkulovaný minulý díl. S filmem jsem vážně spokojená.
  18. Nedotknutelní
    Nedotknutelní (2011)
    9
    Nádherně provedená kombinace komedie s dramatem. Film hrozně rychle odsýpá. Hlavní postavy jsou hrozně milé, kvalitně zahrané a jejich osudy velice snadno dokážou vyvolat úsměv na tváři. Je to jednoduše řečeno velice kvalitní film, který bude většina lidí milovat.
  19. Život po životě
    Život po životě (2010)
    9
    Film je zamyšlením o životě a smrti. Ve filmu se proplétají příběhy tří lidí, které nějak zasáhla smrt. George se dokáže spojit s mrtvými lidmi, malý Marcus přišel o své dvojče a novinářka Marie málem zemřela při ničivém tsunami. Nádherná hudba, kamera a dojemné příběhy lidí z tohto snímku vytvořily mistrovský kousek.
  20. Gran Torino
    Gran Torino (2008)
    10
    Je to nádhera sledovat dokonalou režii, herecké výkony a k tomu především neopakovatelný scénář. Vlastně to byl jednoduchý příběh, ale tak geniálně napsaný. Kowalski je prototypem pravého Američana, válečný hrdina z tažení proti komunistům v Koreji, dělník, který montoval auta ve Fordu, chlap, který je bručoun, ale má smysl pro humor, který má potíže s rodinami svých synů i s cizinci, co se stěhují do sousedních domů, navenek drsňák a rasista, který ví, co je čest a povinnost. Skvělé drama o rasismu, přátelství a poznání jiné kultury.
  21. Psí ostrov
    Psí ostrov (2018)
    10
    Isle of Dogs je první film od Andersona, který jsem viděla. Je to zajímavý film s originálními nápady a výborným animovaným zpracovaním. Každá psí postava je zde něčím chrakteristická, je tu spousta zajímavých detailů. Mám ráda Japonsko, tak jsem si film užívala.
  22. Po bouři
    Po bouři (2016)
    9
    Zajímavý film, i když v podstatě postrádá příběh a jen se věnuje pohledu na život několika postav a studii jejich charakterů. Hlavní hrdina je rozvedený neúspěšný spisovatel, který se živí jako soukropmý detektiv. Je stále bez peněz, a to mu pokazilo vztahy s rodinou. Kvůli tajfunu musí strávit noc s bývalou manželkou a se synem u své matky.
  23. Naše malá sestra
    Naše malá sestra (2015)
    10
    Příjemný film o vztahu čtyř sester, které spolu žijí ve starém domě. Chybí nějaká dramatická linka, zdánlivě se nic neděje, příběh plyne velmi volným tempem, aby se z něj nakonec složil zajímavý pohled na jednotlivé postavy a jejich vztahy. Je to pohled do života jedné japonské rodiny, který si člověk užije ještě o to víc, pokud se trochu vyzná v japonské kultuře.
  24. Pokání
    Pokání (2007)
    9.5
    Kvalitní adaptace nejznámějšího románu Iana McEwana, nadstandardní herecké výkony, krásná hudba, výborná kamera. Film o nešťastném rozhodnutí, o jeho důsledcích, zkažených životech nevinných lidí, kteří vám nikdy neodpustí. O pokusu o nápravu, na kterou je většinou pozdě.
  25. Spectre
    Spectre (2015)
    7
    Úvodní scéna v Mexico City se skvělou kamerou bez jediného střihu byla skvělá. Film je sice podobný ostatním akčním filmům, ale má dobrou atmosféru a pobavil mě. Má akci, napětí a humor, a i když to není dokonalý film a má své chyby, byla jsem spokojená.
  26. Humr
    Humr (2015)
    7
    Zajímavý film o totalitní společnosti, která nedovoluje lidem žít bez partnera, na druhé straně jsou samotáři v lese, kde není místo pro city. Spousta bizardních situací, zajímavé nápady. Je to film, z kterého mrazí a který nutí k přemýšlení. Chyběl mi větší popis, jak tato společnost funguje.
  27. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    8
    Efektní triky, úžasná stanice Yorktown, zničení hvězdné lodi Enterprise, po vizuální stránce jsem si to užívala. Díky tomu jsem si ani neuvědomovala slabiny scénáře, to mi došlo až cestou domů. Ale byla to pěkná podívaná, skvělé herecké výkony a dialogy.
  28. Troja
    Troja (2004)
    7
    Historický velkofilm, pěkná podívaná, která je bohužel plná nepřesností. Válka, která trvala deset let, se ve filmu odehraje během krátké doby, vadí mi nepřítomnost antických bohů, zmizelo tím kouzlo mýtů. U historických filmů nemám ráda, když se příliš odlišují od známých faktů.
  29. Škola ro(c)ku
    Škola ro(c)ku (2003)
    7
    Bláznivá komedie, klasický příběh, který připomíná další příběhy ze školního prostředí. Ale díky hereckému koncertu, který předvádí Jack Black, se na tento film ráda podívám znovu. Je na něm vidět, jak si svou roli užívá, bez něj by to byl jenom průměrný film.
  30. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    7
    Perfektní efekty, skvělá hudba, strhující tempo. Bohužel scénář je slabý, a to obzvlášť ve své druhé polovině. Úvodní představení postav je stylové a zábavné, ale vlastní zápletka nic moc. Škoda, takhle je to normální akční film. Hlavní hrdiny nevykreslili jako skutečné padouchy, vždyť vlastně až tak zlí nejsou.
  31. Pýcha a předsudek
    Pýcha a předsudek (2005)
    8.5
    Obdivuhodně natočená anglická klasika, které nelze nic vytknout. Film má poměrně pomalý rozjezd a poté plyne pěkně rozvláčně, ale má to naprosto úžasnou atmosféru. Za dokonalé považuji i obsazení, repektive herecké výkony. I ty nejvedlejší role představují skvělé britské herce předvádějící výrazné, životné a zapamatovatelné charaktery.
  32. Musíme si pomáhat
    Musíme si pomáhat (2000)
    9.5
    Jeden z nejlepších filmů o válce, který jsem viděla. Není to jen válečný film, je v něm něco univerzálního a nadčasového, jak už to zkrátka v dobrých filmech bývá... Je to precizně natočená studie charakterů lidí v ohrožení života. Troška humoru, ale mnohem více je v něm tragiky, dramatičnosti a empatie.
  33. Starci na chmelu
    Starci na chmelu (1964)
    9
    Starci na chmelu je klasika, která nestárne. Mají všechno, co má správný muzikál mít - dobré herce, skvělou atmosféru, ale hlavně nadčasové písničky. Určitě jej můžeme zařadit mezi nejlepší a nejslavnější české muzikály. V době vzniku obsahoval všechny typické rysy své doby, které už dnešním mladým lidem jsou hodně vzdálené.