leriel

Komentáře 42

Od nejnovějších
  1. Terminátor 2: Den zúčtování
    Terminátor 2: Den zúčtování (1991)
    10
    Luxusní filmeček, na to že je to druhý díl nesmírná pecka. Efekty, které se neokoukají ani po letech, nu co na to říct, pro mě jeden z nejlepších filmů všech dob v rámci akčího žánru. Legendární záležitost, která se neochodí ani po letech letoucích. Arnie ;)
  2. Terminátor
    Terminátor (1984)
    9
    Arnold Schwarzenegger v jedné ze svých nejvýraznějších rolí. Druhý díl se mi líbí o dost více, ale i tohle na tu dobu vzniku má něco do sebe. Rozhodně vím, že se na to někdy ještě podívám. Pro Arnieho role šitá na míru. Ikdyž ta dvojka je přeci jen s ním lepší.
  3. AVA: Bez soucitu
    AVA: Bez soucitu (2020)
    6
    Ava mě moc nenadchla, viděla jsem a jdu směrem do pryč. Jessica je koukatelná, ale to je tak nějak vše, čekala jsem to o dost lepší. Je to něco jako John Wick, ale ten je rozhodně o dost lepší než tahle s prominutím slátanina. Rozhodně děkuji za projekci zdarma.
  4. Rocketman
    Rocketman (2019)
    7
    Rocketman není vyloženě špatný film, ale při srovnání s Bohemian Rhapsody jsem nebyla tolik spokojena. Egerton rozhodně skvěle hrál a i překvapivě skvěle zpíval, ale občas jsem měla ke snímku výhrady. Nu dám tomu ještě čas a třebas při další zkouknutí to bude o něco lepší.
  5. Joker
    Joker (2019)
    10
    Jako nefanda komiksových filmů jsem na tento film šla s velkou obavou co na mě z plátna zas vypadne, ale musím říct, že toto psychodrama, která s komiksem moc společného nemá se mi nadmíru zamlouvalo. Phoenix Jokera zahrál bravurně a ani bych se nedivila, kdyby došlo k nějakému navazujícímu pokračování.
  6. Doktor Spánek od Stephena Kinga
    Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019)
    8
    Ikdyž jsem neviděla původní předfilm od Stanley Kubricka, čímž pádem neznám návaznost tak toto zpracování se mi hodně líbilo. Určitě až natrefím na Shining tak zkouknu velmi ráda taky. Přeci jen Jack Nicholson je Jack Nicholson. Tento snímek byl pro mě překvapením.
  7. Zloba: Královna všeho zlého
    Zloba: Královna všeho zlého (2019)
    8
    Druhý díl Zloby byl nad moje očekávaní dobrý. Nečekala jsem, že by po prvním díle byli schopni udržet kvalitu. Rozhodně se jim to povedlo a já v nadšení plesela nad efektním příběhem kde chvílemi byla i slza na krajíčku. Pokud by se někdo odhodlal natočit třetí díl, těším se.
  8. Le Mans '66
    Le Mans '66 (2019)
    7.5
    Le Mans '66 je rozhodně horší film než film Rivalové, který se mi nadmíru líbil. Christian Bale je skvělý herec a zde opět dokazuje, že může hrát kdykoliv, cokoliv. Závody jsou udělané bez námitek a druhá akčnější půlka je o dost zajímavější než vláčnější půlka první.
  9. Terminátor: Temný osud
    Terminátor: Temný osud (2019)
    4.5
    Dark Fate se mi nelíbil, musím přiznat, že jsem čekala o dost víc a tohle byla jen omletá již několikrát viděná kaše. Genisys ač byl jakkoliv kritizován mě rozhodně víc bavil než Terminator Dark Fate kde samozřejmě byl nejlepší Arnie v roli Carla. Je zbytečné, aby Terminátor jakkoliv pokračoval.
  10. Tři billboardy kousek za Ebbingem
    Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017)
    7
    Tři billboardy kousek za Ebbingem je film o kterém jsem ledacos slyšela, ale asi to bylo i to, proč jsem byla následně pak zklamána. Očekávání bylo příliš veliké. Možná s odstupem času se na snímek podívám znova a o nějaké to procento hodnocení povyroste.
  11. Tvář vody
    Tvář vody (2017)
    7
    Film není můj šálek kávy, ale rozhodně se mi líbil vizuál, který mi připomněl Amelii. Del Toro vytvořil příběh, který mi nějakým způsobem neseděl, ale vydržela jsem dokonce a možná hlavně díky vizuálu bych se na snímek podívala někdy v čase budoucím znova.
  12. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    9
    Ač nejsem milovnicí filmů tohoto typu, tak nevím proč, ale tohle na mě zapůsobilo ve své brutalitě více než sympaticky. První dva díly jsem neměla možnost ještě vidět a asi jim dám v brzké době ještě šanci ;) Hlavně se mi líbila postava Halle Berry ;)
  13. E. T. – Mimozemšťan
    E. T. – Mimozemšťan (1982)
    8.5
    Steven Spielberg prostě tyhle příběhy umí velmi dobře vyprávět. I po letech je film příjemně koukatelný, někdy triky působí neefektivně, ale co bysme chtěli po třiceti letech. Pohádka, která nestárne a věřím, že dětem má stále co nabídnout. E.T. phone home ;)
  14. Nikdy neodvracej zrak
    Nikdy neodvracej zrak (2018)
    10
    Německá kinematografie dokazuje tímhle snímkem, že stále má co říct. I přesto, že film trval přes tři hodiny, ani okamžikem nelituji času stráveným v kině. Úžasný film s dopadem na úrodnou půdu. Hodně se mi líbilo i artové prostředí, které film okrášlilo.
  15. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    10
    Luxusní hudební filmeček, musím říct, že tohle se opravdu povedlo a Rami Malek skvěle stvárnil postavu Mercuryho. Je jasné, že díky tomu byl po právu odměněn zlatou soškou Oscara. Víc takových skvělých filmů a nedělám nic jiného než, že sedím pořád v kině ;)
  16. Ghost Stories
    Ghost Stories (2017)
    6.5
    Zajímavý duchařský film, který dle mého skromného uvážení skončil tak jak bych nechtěla aby skončil, ale jinak povídky byly opravdu lekavé, někdy až příliš. Nebýt toho konce asi bych dala lepší hodnocení, ale takhle je to pro mě lehce nadprůměrný film.
  17. Tiché místo
    Tiché místo (2018)
    6
    Horor, který mě z počátku zaujal svou netradičností, ale v průběhu filmu kdy docházelo ke spoustě nejasností, respektive věcí nesmyslných u mě ztrácel film kredit. Pár dobrých lekaček ještě z filmu neudělá majstrštyk a tohle si prostě víc než šedesát procent nezaslouží.
  18. Ready Player One: Hra začíná
    Ready Player One: Hra začíná (2018)
    10
    Spielberg mi zase ukázal jak má vypadat pěkný fantasmagorický snímek, vizuálně pestré, hezký příbeh, nu prostě film u kterého se člověk nenudí a má chuť se na něj někdy v budoucnu podívat znova a zas. Pokud by někdy došlo k pokračování budu jen a jen ráda.
  19. Taboo
    Taboo (2017)
    9
    Velice zajímavý seriál s Tomem Hardym v hlavní roli. Možná kdyby to byl film tak by to mělo ještě větší aplaus než seriál, který občas je táhlý jak žvýkací guma, ale co se dá dělat, lepší dobrý seriál než špatný film a tenhle seriál se vcelku velmi povedl.
  20. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    10
    Strážci Galaxie mě překvapivě dostali na kolena a to jsem původně ani na to nechtěla jít, neb jsem čekala nějakou komiksovou blbost, kterých se poslední dobou rojí jak včel v úlu. Tohle je sice taky blbinka, ale neskutečně roztomile vtipem prošpikovaná.
  21. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    10
    Druhý díl Strážců Galaxie se mi líbil stejně jako první díl. Mělo to vtip, kouzlo a Groot je prostě senzační. Už teď se těším na třetí díl, který věřím, že bude stále nápaditý a jedinečný. Nemám ráda komiksové filmy, ale na tenhle nedám dopustit. Je to prostě parádní jízda ;)
  22. Teorie tygra
    Teorie tygra (2016)
    10
    Bartoška v tomto filmu je jako vždy neskutečně parádní. Tématicky se mi to velmi líbilo, je to prostě film ze života, který každému něco připomene. Já jsem se jím pobavila skvěle. Kéž by takových českých filmů bylo povícero. Ale jsem samozřejmě ráda i za tento v poslední době jediný.
  23. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    7.5
    Hezká pohádka, na to, že tam je jen jedna hraná postavička tak moooc hezky udělané. Myslím si, že pro děti je to ideální film. Klučík Mauglího zahrál přesvědčivě a třebas ještě dostane nějakou pro něj zajímavou roli, byla by ho škoda. Možná druhý díl Knihy džunglí, kdo ví?
  24. Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    10
    Tak tohle se mi tuze líbilo, vtipné, překvapivé, nu prostě luxusní filmeček a navíc se skvělými herci jakými jsou Russell Crowe či Ryan Gosling. Velmi ráda se na tenhle kousek podívám znova, protože si myslím, že tento film je jeden z mála co jsem poslední dobou viděla, který se neokouká.
  25. Spotlight
    Spotlight (2015)
    4
    Ač Spotlight má určitě nějaký přínos tak pro mě zklamání roku. Čekala jsem o dost větší pecku. A ani nedokážu pochopit jak je možné, že takovýto tuctový snímek může být nominovaný ba přímo vyhrát sošku Oscara za nejlepší film. Hold každý máme jiné vnímání.
  26. Grimsby
    Grimsby (2016)
    6
    Tak tohle byla zase darda. Nejsem milovnicí perverzního humoru, který mi tento film nesmírně kazil. Kdyby nebylo přehršle kanálních vtípků obodovala bych tento film určitě lepším skórem. Podruhé už to díky těm prasárnám ani vidět nechci. Raději se podívám z okna.
  27. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    4
    No nečekala jsem moc, ale taky nic moc se mi dostalo v plné výši. Tak jak se mi líbil film Man of steel tak přesně takhle se mi nelíbí Batman v Superman. Navíc Ben Affleck je neskutečný dřevák, který z Batmana dělá hrozné motovidlo. Nedá se vůbec srovnávat s Christianem Balem.
  28. Konečně doma
    Konečně doma (2015)
    8
    Zpočátku jsem díky ztvárnění postaviček nejevila o tento film zájem, po nahodilém zkouknutí musím konstatovat, že mě to mile překvapilo.
  29. Creed
    Creed (2015)
    8
    Ač nejsem milovnicí těchto filmů tak u tohoto asi musím udělat vyjímku, protože se mi to hodně líbilo.
  30. Vykolejená
    Vykolejená (2015)
    4
    Nemohu říct, že by se mi tenhle film zrovna nějak moc zalíbil. Ba naopak mi přišlo, že je to pěkná blbost.
  31. Everest
    Everest (2015)
    8
    Everest je skvělým filmem, který i díky inspiraci ze skutečné události je neskutečně srdcedrásající.
  32. Whiplash
    Whiplash (2014)
    10
    Dokonalý film, který mě zaujal již v samém počátku. J.K.Simmons je absolutně nejlepší a zaslouženě vyhrál za tuto roli Oscara.
  33. Zrození
    Zrození (2004)
    5
    Zbytečně zdlouhavé záběry, vleklý děj... škoda nešťastného zpracování - film má zajímavou a neotřelou zápletku.