Profilový obrázek

hovorkok

Kamila Hovorková

Komentáře 118

Od nejnovějších
  1. Králova zahradnice
    Králova zahradnice (2014)
    6
    Nemyslím si, že Králova zahradnice by měla být průšvihem ve filmografii Kate Winslet. Jde o příjemné drama, které určitě neurazí. Kate mi pro roli té přímočaré a lehkovážné (jak ji Andre označoval) zahradnice seděla. Unaveně sice vypadala, ale řekla bych, že to bylo záměrem, půvab z ní ale čišel taktéž. Myslím, že to Alan zvládl uspokojivě a jako "králův zahradník pan de la Quintinie" byl okouzlující.
  2. Slečna zamilovaná
    Slečna zamilovaná (2009)
    7
    Bez ohledu na to, že mám pro Sandru Bullock vážně slabost, musím říct, že All About Steve je snad jeden ze dvou nejemotivnějších filmů, ve kterých hrála. Kritici tento film ztrhali, avšak zjevně nepochopili, oč v něm jde. Kritici, přesně jak Sandra při převzetí Maliny řekla, tento film nejspíš ani neviděli. Každý by si řekl, že se do sebe Mary a Steve zamilují (jako je to ve většině amerických romantických komedií), ale není to tak. Happy-end to sice má, ale jistě ne tak předvídatelný. To nejhezčí na filmu All About Steve je to, že v něm vůbec nejde o Maryinu lásku ke Stevovi, ale o nalezení přátelství, které je mnohdy důležitější než láska. Vlastně by se dalo říct, že se celý film točí kolem Maryiných bot a její odůvodnění, proč nosí ty hrozné červené kozačky, mne úplně dovedlo k slzám. Tento film by si rozhodně zasloužil větší uznání.
  3. Umělec
    Umělec (2011)
    9.5
    Tak tento film si Oscara vážně zasloužil. Nejen že se tvůrcům podařilo zpracovat vážně pěkný a milý příběh, ale také dokázali vtáhnout mladé diváky do kořenů filmografie, kdy se točili černobílé a němé filmy. Zde bych především chtěla vyzdvihnout nápaditost zpracování - doba, kdy si George začíná všímat, všech možných zvuků kolem sebe, kdy například položí skleničku na stůl, či na něj začne štěkat jeho pes - perfektní . Osobně jsem nikdy nebyla pro černobílé filmy, tento však všechno změnil.
  4. Co žere Gilberta Grapea
    Co žere Gilberta Grapea (1993)
    7.5
    Jako jeden z prvních filmů Leonarda DiCapria bych tento vážně nepovažovala. Podal zde tak excelentní a věrohodný výkon, že snad nelze ani nic jiného hodnotit. Neznat Leonarda, myslela bych si, že do filmu obsadili vážně postiženého chlapce.
  5. Zrůda
    Zrůda (2003)
    9
    Opravdu oceňuji, když je herec pro svou roli ochoten udělat cokoli, jako například ztratit perfektní postavu. Charlize Theron však nedostala Oscara za to, že nabrala 30 liber. Myslím si, že ztvárnit skutečnou osobu je mnohem těžší než pouze fiktivní postavu. Do fiktivní postavy může herec dát i něco ze sebe, může si ji poupravit, tak aby mu to vyhovovalo, ale skutečného člověka musí perfektně vystihnout. Charlizin výraz, to jak mluví, jak se pohybuje - jakoby se s postavou přímo ztotožnila, věřila jsem jí každé slovo, každý pohyb.
  6. Jih proti Severu
    Jih proti Severu (1939)
    8
    Výběr Vivien Leigh pro hlavní roli byl tak perfektní, až to asi víc nejde. Vivien zde ztvárnila tak strašně nesympatickou postavu Scarlett O‘Hara, ale zároveň dokázala zahrát i tu jemnou ženu. Ženu, která dokáže plakat, ženu která dokáže milovat. Moment kdy jí dojde, že vlastně svojí životní lásku vůbec nemiluje, ale miluje svého manžela Rhetta, je vážně momentem, za který si Vivien toho Oscara právoplatně zasloužila. Samozřejmě spolu s Vivien i Clark Gable, oba byli záchranou na mě až příliš dlouhého filmu, avšak výborného.
  7. Chaplin
    Chaplin (1992)
    9
    Výborný film. Pro obdivovatele Charlieho a nejen ty to určitě bude příjemný zážitek. Je velmi pěkné zjistit, jak Charlie přišel k té své chůzi, ke své image a všeobecně jaký měl život mimo plátno. Výběr Roberta rozhodně perfektní, neuvěřitelná podoba.
  8. Mlha
    Mlha (2007)
    4.5
    Jako pardon, ale co to ten Darabont natočil? Rozhodně snad jeho nejhorší film. Přesně jak už tady někteří napsali, jak někdo s tak výbornými filmy, jako Zelená míle nebo Vykoupení z věznice Shawshank, mohl natočit takovou blbost? Nepochopim, trochu mě tím Darabont zklamal.
  9. Trainspotting
    Trainspotting (1996)
    5.5
    Úplně nechápu vysoké hodnocení tohoto filmu. Všichni o něm mluví jako o perfektním filmu o drogách, tak by člověk čekal opravdovou pecku. Ale to, že tam stále jen leží na zemi, pak se jeden vyléčí a ukradne "kámošům" prachy, mi přijde jako sakra chudý děj, obzvláště k tomuto tématu. Tři hvězdičky jen díky McGregorovi a jeho obzvláště nechutné scéně se záchodem.
  10. Já jsem ty a ty jsi já
    Já jsem ty a ty jsi já (2006)
    2
    Blbost. Po filmu Mezi námi děvčaty by si režiséři měli rozmyslet, zda chtějí natočit další film s prohozením těl, který ale zatraceně nestačí na Mezi námi děvčaty.
  11. Hezké vstávání
    Hezké vstávání (2010)
    7.5
    S původním záměrem podívat se na nějakou lehkou romantickou komedii, jsem nakonec vážně ráda, že z romantiky sešlo. Velice příjemná a vtipná komedie s příjemným obsazením.
  12. Chaplin v zábavním parku
    Chaplin v zábavním parku (1914)
    7.5
    Myslím si, že je to zdařilá groteska. Samozřejmě trochu chudá, ale k tomu, že je to teprve druhý Charlieho film a jako první, kde se objevuje jako tulák, ten jeden jediný gag stačí, aby se člověk zasmál.
  13. Lorax
    Lorax (2012)
    5
    Od tvůrců Já, padouch jsem čekala mnohem víc. Příběh mě příliš nezaujal a komičnost mi také chyběla. Hodnotím to jako film vyloženě jen pro děti.
  14. Chaplin kapesním zlodějem
    Chaplin kapesním zlodějem (1914)
    4.5
    Viděla jsem jen tu deseti minutovou verzi, ale přijde mi to jako jeden z nejslabších filmů Charlieho Chaplina. V průběhu filmu se téměř nic neděje, skeče nejsou příliš vtipné a závěrečná honička je v mnoha jeho filmech mnohem zábavnější.
  15. Scott Pilgrim proti zbytku světa
    Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)
    5
    Asi úplně nechápu tyhle komiksové filmy. Řekla bych, že je to blbost, ale je pravda, že tam bylo několik dobrých hlášek a i jsem se zasmála. Hovadina, ale pěkně vymyšlená a zpracovaná...
  16. Chaplin posluhou
    Chaplin posluhou (1914)
    5
    Gagů sice málo, ale aspoň už ty grotesky dostávají nějaký příběh, který není založen pouze na jednom gagu. Velmi zábavná scéna na parapetu :)
  17. Requiem za sen
    Requiem za sen (2000)
    9
    Ve srovnání s Trainspotting je tohle opravdu pecka. Fenomenální výkon Ellen Burstyn, mě téměř dostal na kolena, naprosto zasloužená nominace na Oscara. Také v tomto filmu konečně poznávám, co je to dobrý střih. A mimojiné perfektní hudba.
  18. Bourneovo ultimátum
    Bourneovo ultimátum (2007)
    5
    Tento film mě nijak zvlášť nezaujal, ale možná bude chyba v tom, že je to první a taky jediný film o Bourneovi, který jsem viděla. Takže doporučuji se dívat od prvního dílu, jinak příběh vážně nenadchne.
  19. Pulp Fiction: Historky z podsvětí
    Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)
    4
    Naprosto zbytečný film. Aby mě zaujal, museli by z něj udělat krátkometrážní snímek, nechat tam Willise a i potom by mi to přišlo jako pouze průměrný film. Hodnotím dvěma hvězdičkami pouze za Willisovu historku, ostatní byly zbytečné a o ničem. Třeba taneční scéna Umy a Johna, k čemu?... Ne, pochybuji, že mě tenhle film někdy začne bavit.
  20. Prci, prci, prcičky: Školní sraz
    Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012)
    4.5
    Tak na tohle jsem se opravdu těšila, ale VELICE mě to zklamalo. Párkrát jsem se opravdu zasmála, ale trapných scén tam bylo třikrát tolik. Nakonec mi to přišlo hloupější než první tři díly. Trapnost nad trapnost, jak se to někomu může líbit... nemám slov. Dvě hvězdičky za pár vtipných momentů.
  21. Tintinova dobrodružství
    Tintinova dobrodružství (2011)
    5
    Příběh by to možná nebyl tak špatný, ale ta grafika? Nevím proč, když si chci pustit animovaný film, bych se měla dívat na postavy, které vypadají skoro jako živé. Nač vytvářet animované filmy, když se tvůrci snaží o co nejrealističtější vzhled postav. Tak to přece rovnou mohou hrát normální herci. A také přesně jak napsal POMO (ČSFD), žádná z postav mi nepřilnula k srdci, jedině tak pes Filuta.
  22. Cesta na Měsíc
    Cesta na Měsíc (1902)
    9.5
    Neuvěřitelné, že něco takového mohlo vzniknout již před 113 lety. Štěstí, že se Méliesovi nepodařilo spálit i ten poslední kousek :)
  23. Avengers
    Avengers (2012)
    6
    V první půlce filmu jsem si říkala, že není možný, že se to opravdu někomu líbí. Druhá půlka ale byla perfektní, jediné štěstí, že jsem viděla první půlku a až za pár dní druhou, tak se mi oddělila ta první a byl z toho parádní film. Bohužel, půlka ale není dost... Nejvíc mě dostal okouzlující Mark Ruffalo a jeho Hulk.
  24. Můj týden s Marilyn
    Můj týden s Marilyn (2011)
    5.5
    Michelle Williams byla skutečně výborná, i přes to, že přesně, jak napsal Lima (ČSFD), jí chyběla ta jiskra, kterou měla skutečná Marilyn. Film mě ale příliš nezaujal. Nevím, jestli to bylo nepříliš zajímavým příběhem, ale rozhodně jsem od toho očekávala víc.
  25. Američan v Paříži
    Američan v Paříži (1951)
    8
    Okouzlující Gene Kelly, já bych mu kývla hned :). Moc pěkný příběh o lásce. Jediné, co z mého pohledu filmu trochu uškodilo, byla až zbytečně dlouhá závěrečná taneční scéna, sedmnáctiminutová. Měla pěknou choreografii a zpracování s pozadím kresleného města, ale raději bych jí rozdělila do čtyř částí a mezi ně vložila nějaký dialog. Chápu, že to k tomu patří, ale na mě je 17 minut moc.
  26. Madagaskar 3
    Madagaskar 3 (2012)
    5
    Pokud bych měla hledět jen na zpracování, tak bych dala víc, ale celkově mi ten příběh přišel přehnaný, trapný, infantilní a příběh ustupuje do pozadí. Jak mám ráda animované filmy, tak tohle není příliš povedené.
  27. Twilight sága: Rozbřesk - 1. část
    Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)
    8
    Tento díl absolutně překonal má očekávání a všechny předchozí díly, perfektní. A malá rada pro ty, co by se na to chtěli koukat s dabingem - nedělejte to! Když už byly tři díly nadabované stejně, tak nechápu proč na ten předposlední úplně změnili obsazení dabérů, hrůza.
  28. Odpad město smrt
    Odpad město smrt (2012)
    5.5
    Tak vám nevím. Pan režisér Hřebejk na besedě říkal, že ho divadelní hra zasáhla tolik, že o tom prostě musel natočit film. Tak nevím, jestli jsem to nepochopila špatně, ale příliš mě to nezasáhlo. Zpracované je to pěkně, obzvláště bych vyzdvihla výkon Gabriely Míčové. Ale jinak to považuji jako průměrný film.
  29. Arthur
    Arthur (2011)
    6
    Tohle není komedie jako každá jiná. Ze začátku jsem si říkala, že je to blbost, teď už si nemyslím, že až tak velká. Výborné hlášky a scény, dojemný příběh, Russell Brand mě opravdu začíná bavit. Též mě zaujalo, že to nemělo stejný průběh, jako každá jiná romantická komedie s postavami dva + jedna. Opustili zde od trapného a opakovatelného "nech mě to vysvětlit" a "ty to nechápeš", jakmile se ta třetí osoba dozví o té druhé, nemám ráda to zbytečné obcházení, kdy postavy místo toho, aby vysvětlovali, tak prosí, aby to mohli vysvětlit. Velice chválím tuto komedii. Sice předvídatelný konec, ale jakmile by to neskončilo, tak jak každý očekává, a vzal by si tu furii, každý by řekl, že to teda skončilo trapně.
  30. Ocelové magnolie
    Ocelové magnolie (1989)
    7.5
    Vynikající obsazení, obzvláště Shirley MacLaine v roli Ouiser předvedla skvělý výkon. Role nepříjemné baby pěstující rajčata, i když nesnáší zdravou výživu - "protože jsem stará jižanská baba a ty nosej legrační hučky, špinavý hadry a hrabou se v hlíně ne". Naprosto mi to k ní sedí a navíc má výborné hlášky... "The only reason people are nice to me is because I have more money than God." "Annelle, take your Bible and shove it where the sun doesn't shine." "Oh! He's a real gentleman! I bet he takes the dishes out of the sink before he PEES in it!"
  31. Stydlivý polda
    Stydlivý polda (2000)
    3
    Tak na tuhle blbost jsem se dívala jen kvůli Sandře Bullock, jen díky ní jsem to dokoukala až do konce. Jinak nuda a zase nuda...
  32. Připoutejte se, prosím!
    Připoutejte se, prosím! (1980)
    4.5
    Parodie mám ráda, ale tohle nebylo ani trochu vtipné. Nebyl tam moment, kdy bych se zasmála. Trapné hlášky, trapné scény, nic k zasmání, jedině tak autopilot. Takový Utopenec na útěku byl mnohem lepší a vtipnější.
  33. Smrt v přímém přenosu
    Smrt v přímém přenosu (1980)
    3.5
    Teda naprosto blbej film. Nejenže byly ve filmu kolikrát stupidní a chybné záběry, ale také mě fascinuje zařazení do roku 2021. I Návrat do budoucnosti byl natáčen v osmdesátých letech a nebylo to tak nedomyšlené. Žádný technologický pokrok a nejen ten. V Návratu do budoucnosti alespoň vymysleli vznášedla, ale tady zůstali u počítače stejných vzhledových i technických rozměrů jako v těch osmdesátých (maximálně tak, že za ně počítač píše). Ani žádného jiného náznaku o pokrok jsem si nevšimla. Co se týče stupidních a chybných záběrů, například když Keitel hledá zahozenou baterku a ani sama Schneider ji nemůže najít, přitom na dalším záběru baterka svítí do všech stran, prostě trapné. Možná zajímavý námět, ale absolutně nefunguje. Možná kdyby si to vzala na starost americká produkce, mohlo to dopadnout mnohem mnohem lépe. Možná kdybych tento film viděla v roce 1980, tak by mi to tak trapné nepřišlo, ale i o tom pochybuji.