sak007

Petr Hájek
232

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Joker
    Joker (2019)
    7.5
    Kdo očekává akční film dle kánonu komiksů DC, bude zklamán. I když trailer je velmi lákavý, film je spíš dramaticky psychologický, joker je spíš lákadlo, trošku past na lidi. Klidně by Joaquin Phoenix mohl mít masku harlekýna, či obyčejného šaška, vyšlo by to nastejno. Nicméně film není špatný, herecké umění páně Phoenixe je úžasné, proměna v šílence je dokonalá. Film nutí k zamyšlení nad sociálním systémem, všedního světa. Bude pokračování? Snad ano.
    Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    7
    Vyvrcholení další fáze filmů marvelovského vesmíru se povedla, Dějově velmi povedené pokračování Infinity war, kdy jedno lusknutí prsty má dalekosáhlé následky (vymaže půlku celkové populace vesmíru) a pokládá otázku co vše je člověk ochoten obětovat pro větší dobro. Film je vkusně rozdělen na několik dějových linek, aby byl na konci spojen v epochální bitvu. Bohužel nakonec některé osudy postav zde definitivně končí, ale znáte to, v komiksu není nic definitivní, určitě některé postavy vstanou z hrobů, ale o tom až příště :)
    Nikdy neříkej nikdy
    Nikdy neříkej nikdy (1983)
    5.5
    Opět Thunderball, tentokrát bez licence studia MGM. Sean Connery jako agent 007 musí najít "unesené rakety s jadernou hlavicí. Oproti původnímu filmu je zde víc akc, více hraček, Bond girl si zahrála Kim Besinger, zajímavá je taktéž hra na ovládnutí světa místo oblíbeného Bakaratu. Zda je film lepší než originál? To asi ne, ale 55% si určitě zaslouží
    Jumanji: Vítejte v džungli!
    Jumanji: Vítejte v džungli! (2017)
    4.5
    Film jakoby navazuje na předchozí díl, ale je jiná doba (kdo by hrál deskovky) a Jumanji je videohra provedením tak z raných devadesátek. Děj nic moc, spíš jde o mix rádoby vtipných scén a akce. Jako oddechovka dobrý, ale doufám že trojka bude až za hodně dlouho a s lepším scénářem.
    Ready Player One: Hra začíná
    Ready Player One: Hra začíná (2018)
    7
    Všichni vám budou říkat že knížka je lepší, že spousta věcí je v knížce jinak. Mají trochu pravdu, jenže knížka byla psaná o pár let dříve a za tu dobu technika trochu pokročila, možná by knížka vypadala malinko jinak. Ale k filmu. Máte rádi popkulturní odkazy jako hlášky z filmů, hudbu z osmdesátek, nebo třeba Deloren z návratů do budoucnosti? V tom případě je film přímo pro vás, v první polovině vlastně o nic jiného nejde a v druhé se snaží ti zlí zabít hlavní hrdiny, prostě klasika :) Nevím co filmu vytknout, možná hlavní hrdina by mohl být trochu sympatičtější, jinak zpracováním se ještě dlouhou dobu bude řadit mezi AAA tituly

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci