Profilový obrázek

Antonín Tesař

77

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Stan Lee
    Stan Lee (2023)
    5
    Vhodné maximálně jako první seznámení s tvůrcem superhrdinů Marvelu. Osobnost Stana Leeho by si zasloužila pečlivější a méně nekritický dokument, než je nová produkce Disney+. Film je složený z archivních rozhovorů se samotným Leem doplněných nevýraznou vizuální stránkou plnou výplňových obrazů a animací. Lee o sobě rozhodně uměl mluvit poutavě, ale na ucelený obrázek o jeho osobě to nestačí.
    AKA
    AKA (2023)
    5
    Bývalý kaskadér Alban Lenoir z filmů o Ztracených kulkách v tomhle béčkovém akčnáku z Francie ukázal, že umí být „silný tichý typ“ až na dřeň. Kromě pár obstojných akčních scén se však AKA utápí v úmorně vyšisované, zádumčivé vážnosti. Nezbývá než doufat, že Lenoir Ztracené kulky zase brzo najde.
    Africké královny - Královna Kleopatra
    Africké královny - Královna Kleopatra (2023)
    4
    V zásadě se jedná o tuctový historický dokument plný laciných dramatizací, který přežvýkává dějiny do snadno stravitelného vyprávění. Fakt, že Kleopatru hraje černošská herečka vzbudil kontroverze, ale zapadá do zdejšího pojetí egyptské vládkyně jako moderní osvícené silné ženy. Je to ahistorický přístup - ale taková jsou i jiná ztvárnění Kleopatry v popkultuře, včetně slavného velkofilmu s Elizabeth Taylor.
    Krvaví bratři
    Krvaví bratři (1991)
    7
    Jestli chcete vědět, co dělal Jonathan Ke Quan mezi Indiana Jonesem a chrámem zkázy a Všechno, všude najednou, tady máte možnost. Dobře odsýpající solidní akční béčko s Jerry Trimblem a v hodně vedlejší roli i Bolo Yeungem, kde jde mimo jiné o kousky plastové pizzy, do níž byly otisknuty klíče k bankovnímu lupu.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci