likaklub

Jaroslav Tejkal

Komentáře 4

Od nejnovějších
  1. Fantom Morrisvillu
    Fantom Morrisvillu (1966)
    9.5
    Dosud ne zcela doceněný klenot naší kinematografie z dob, kdy film měl opravdového dramaturga, tvůrci si vyhráli s každou vteřinou děje a s každým slovem dialogů. Plus mistrovské výkony herců s perfektními písničkami. Pan Zeman byl opravdový mistr, který si se spoluscénáristy pro kouzelné dílko vytvořil předem výborné pozice v textu.
    • námět, režie, dialogy, herecké výkony, hudba
    • nic
  2. Buchty a klobásy
    Buchty a klobásy (2016)
    4.5
    Když si odmyslím pro dnes už asi většinovou populaci nijak neiritující věčné "fuckování", tak čekači na šťavnatou erotiku budou asi dost zklamáni krotkostí. Až na pár chvil té vtipnosti zas tolik není. Nicméně tam je.
  3. Prázdniny v Provence
    Prázdniny v Provence (2016)
    3
    To by snad mělo být trestné, dovolit utrácet peníze za film, jehož děravý scénář se spoustou banalit, sázející na šarm krajiny a pak už jen na diváckou trpělivost a chť na letně příjemné pokoukání jako v krasohledu. Promarněná šance, zato asi velmi příjemně strávené natáčecí dny. K lístku by se měla dávat láhev vína.
  4. Vlk z Královských Vinohrad
    Vlk z Královských Vinohrad (2016)
    7
    Odhaduji, že náklady nebyly třeskutě vysoké a přesto film v rukách JN nabízí atmosféru vytvořenými situace, která se penězi nedělá. Kdo čekal životopisně popisný film, ten asi od JN nikdy nic neviděl. Navíc si ze sebe umí dělat srandu a i herci mu hodně pomohli.
    • působivé CV
    • místy mohl přitlačit